Želim čist grad!

Objavljeno: 13.03.2017

50 posuda za odlaganje psećeg izmeta bit će postavljeno širom grada na javnim površinama na kojima građani šeću svoje kućne ljubimce.

Ovu ćemo akciju provesti u dogovoru s našim sugrađanima, prvih deset već je postavljeno, od kojih nekoliko i na osječkoj Promenadi, a ostale lokacije ćemo zajednički odabrati. Jednako tako, bit će postavljeni i znakovi zabrane šetanja kućnih ljubimaca na dječjim igralištima – najavio je gradonačelnik sveobuhvatnu akciju u kojoj, uz Grad Osijek, sudjeluju i Udruga Pobjede te komunalno poduzeće Unikom.

Ovim se želi podići razina svijesti i potaknuti vlasnike kućnih ljubimaca na veću odgovornost u održavanju čistoće javnih gradskih površina. Akciji koja je započela ove subote na osječkoj Promenadi, pridružili su se volonteri Udruge Pobjede koji su izradili promotivne materijale i dijelili besplatne biorazgradive vrećice za sakupljanje psećeg izmeta, a sve pod motom Volim pse! Želim čist grad! Činim pravu stvar! Uskoro će, u sklopu kampanje, na oglasnim površinama osvanuti i jumbo plakati s poznatim likom iz crtića “La Linea” kao podsjetnik kako svi zajedno trebamo uložiti napore u očuvanju čistoće našeg grada.

Skip to content