Zelena čistka

Objavljeno: 03.05.2017

Grad Osijek i ove se godine uključio se u jednodnevnu akciju čišćenja divljih odlagališta otpada, koja se u Hrvatskoj organizira šestu godinu zaredom.

Već prve godine postala je najveća okolišna volonterska akcija u Hrvatskoj, a broj volontera i prikupljenog otpada svake godine značajno raste, što govori o problemu i potrebi daljnje organizacije ovakvih akcija. Njihovim provođenjem budi se svijest o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje kao zajedničkog nam mjesta življenja.
U osječku akciju uključile su se osnovne, srednje škole i članovi izviđačkih klubova te i ovoga puta vrlo uspješno očistili divlje odlagalište otpada uz rijeku Dravu, na kraju ulice Zeleno polje u Donjem gradu. Volontere je obišao gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo, kako uspješnošću ove akcije, tako i svojim sugrađanima koji su jedni od onih koji u Hrvatskoj prednjače u razvrstavanju otpada pa već sada odvajaju preko 20 % od ukupne količine, stoga nema sumnje kako će do 2020. ta brojka narasti na 50%, sukladno direktivi EU.

Skip to content