Završna konferencija VIRTUS i otvaranje Akademisa

Objavljeno: 27.10.2023

U Osijeku je održana završna konferencija projekta VIRTUS – uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti, čiji je nositelj Ugostiteljsko-turistička škola Osijek. Upriličeno je i svečano otvorenje Akademisa, doma Ugostiteljsko- turističke škole Osijek koji je smješten u samom središtu Osijeka. Projekt je vrijedan 3,2 milijuna eura, a u cijelosti je financiran iz europskih fondova.

Konferenciji su nazočili zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić i zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

– Gradu Osijeku, kao najboljoj kontinentalnoj destinaciji urbanog turizma, ovaj projekt predstavlja dodanu vrijednost kako bi naši mladi ljudi, nastavnici i sve što pružaju našim učenicima i budućim generacijama osigurali kvalitetan program i konkurentnost na tržištu ugostiteljstva i turizma. Svaka kuna povučena iz europskih sredstva u ovom velikom projektu iskorištena je za ulaganje u obrazovanje mladih ljudi, što je i ulaganje u budućnost – zaključila je zamjenica Crnković.

– Projekt, čija je ukupna vrijednost 3,5 milijuna eura, omogućit će učenicima da kvalitetno akceptiraju sve vrijednosti nastave, da imaju kvalitetne praktikume, a učiteljima omogućiti dodatno razvijanje njihovih kompetencija. Centar će postići sve ciljeve koji su zacrtani – rekao je zamjenik Miletić te zahvalio sudionicima projekta , Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Vladi RH na potpori.

Skip to content