Završetak izgradnje dječjeg vrtića u Višnjevcu

Objavljeno: 14.03.2019

Radovi na dječjem vrtiću u Višnjevcu, vrijedni gotovo 10 milijuna kuna, odvijaju se sukladno dinamičkom planu te će sasvim izgledno biti završeni za mjesec dana. Financiranje izgradnje ovog vrtića, osim proračunskih sredstava Grada Osijeka, podupire s 1,5 milijuna kuna i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

Ugovor o izvođenju radova s tvrtkom Zuber produljen je ipak do 31. svibnja jer se dotad mora isposlovati i uporabna dozvola. To konkretno znači da će se za 120 višnjevačkih vrtićaraca osigurati upis u novoizgrađeni ekološki i energetski učinkovit objekt s podnim grijanjem, zelenim atrijem, kuhinjom, prostorom za igru na otvorenom i parkiralištem, odnosno sadržajima što nadmašuju pedagoški standard.

Podsjetimo da je u srpnju 2018. gradonačelnik Ivan Vrkić potpisao s predstavnikom tvrtke Zuber – Daliborom Mihaljevićem, Ugovor o izvođenju radova na izgradnji spomenutoga vrtića uz Osnovnu školu Višnjevac, gdje će većina predškolaca nastaviti daljnje školovanje. Tom prigodom gradonačelnik je između ostaloga naglasio:

-Prije godinu dana obavili smo primopredaju dječjeg vrtića u Sarvašu – jednog od najmodernijih na našim prostorima. Tim jedinstvenim projektom u Hrvatskoj, pokazali smo da Gradska uprava Osijeka vodi računa o policentričnom razvoju našeg grada. Početkom izgradnje dječjeg vrtića u Višnjevcu, nastavljamo priču o ravnomjernom ulaganju u grad. Kada se nešto konkretno radi, politika nije bitna jer su građanima važni isključivo rezultati, a ovo je put k cjelovitoj urbanizaciji Višnjevca.

Skip to content