Završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu

Objavljeno: 25.03.2019

Osijek je svih ovih godina bio pohvaljen kao izvrstan domaćin športskih natjecanja. Prošla godina obilježena je nizom događanja iz raznih športova, a ova je započela s Europskim prvenstvom u streljaštvu koje se već četvrti put održalo u Osijeku. U Nastavno športskoj dvorani Gradski vrt, kroz tjedan dana je 591 športaš – iz 46 zemalja – pucao za odličja u 29 različitih disciplina, od kojih je većina olimpijskih.

Hrvatski predstavnici nisu se uspjeli plasirati u finale, a subotnja finalna olimpijska natjecanja počela su s natjecanjima u zračnoj pušci; prvo finale je bilo 10m zračna puška.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota dodijelio je medalje pobjednicima u mješovitim timovima u disciplini 10m zračni pištolj te je tom prigodom izrazio zadovoljstvo organizacijom cijeloga prvenstva i zahvalio svim dionicima.

  • Osijek je ponovno potvrdio epitet sjajnoga domaćina, što su posvjedočili i čelnici Europske streljačke konfederacije. S obzirom na iznimno uspješnu ovogodišnju organizaciju, najavili su mogućnost održavanja još većega natjecanja za dvije godine, u kojem bi sudjelovalo preko 1100 sudionika. Osijek će i tada biti spreman te potvrditi kako je izvrstan domaćin i organizator pa na još bolji način ugostiti te ljude. Nadam se da će tada svi naši športaši ostvariti rezultate koje nažalost ove godine nisu uspjeli, zaključio je Piližota.
Skip to content