Završeni upisi u osječke dječje vrtiće u koje će ove jeseni krenuti čak 265 djece više u odnosu na prošlu godinu

Objavljeno: 06.06.2022

U osječke gradske vrtiće ove će jeseni krenuti 3300 djece u 152 skupine. To je u odnosu na prošlu godinu više za 265 djece i 10 skupina.

Prema rezultatima objavljenim na web stranici Dječjeg vrtića Osijek 820 je novoupisanih. Među njima su sva prijavljena djeca s oba zaposlena roditelja. Ostalo je neupisano 242 djece od čega je 42 djece s područja Općine Čepin čiji će se vrtić od 1. rujna izdvojiti iz Dječjeg vrtića Osijek.

„Želja mi je da svako osječko dijete ima svoje mjesto u vrtiću. No, to se jednostavno ne može postići preko noći. Ove smo pedagoške godine reorganizacijom vrtićkog prostora osigurali 265 mjesta više nego prošle godine. Uspjeli smo upisati djecu s oba zaposlena roditelja, No, u Osijeku se događaju pozitivni demografski i gospodarski trendovi, tako da postoji sve veća potreba za vrtićima. Na NPOO idemo s prijavom izgradnje 3 nova i dogradnje 3 postojeća vrtića. Prođu li nam svi projekti mogli bismo doći do željenoga cilja, odnosno do toga da niti jedno dijete u Osijeku ne ostane neupisano u vrtić.“- istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Do novoga vrtićkoga prostora doći će se prenamjenom domarskih stanova u sobe dnevnoga boravka. Dječji vrtić Osijek raspisao je natječaj za obnovu šest domarskih stanova.

„Drago mi je što imao sve više djece. Uočili smo veliku potrebu roditelja za više jasličkih skupina tako da ćemo od jeseni imati čak 9 novih jasličkih skupina. Uz postojeće dvije Monotessori skupine, upisujemo u novoj pedagoškoj godini još jednu.“- rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević.

Rezultati upisa mogu se pronaći na web stranici Dječjeg vrtića Osijek:
https://vrticiosijek.hr/rezultati-upisa-za-pedagosku-godinu-2022-2023/

Skip to content