Gradonačelnik Radić obišao završene radove u Ulici Hrvatske Republike vrijedne oko milijun kuna

Objavljeno: 02.11.2022

Osječki gradonačelnik Ivan Radić obišao je u srijedu radove na rekonstrukciji nogostupa i parkirališta u Ulici Hrvatske Republike, vrijedne oko milijun kuna.

Radove je izvela gradska tvrtka Unikom, a obuhvatili su obnovu odnosno popločenje sjevernog nogostupa i obnovu parkirališta na dionici od križanja sa Županijskom ulicom do spomenika Hrvatskim braniteljima. Postojeća betonska galanterija na parkiralištima zamijenjena je novom koja će omogućiti procjeđivanje oborinskih voda. Presloženi su postojeći rubnjaci od opeke koji služe kao zaštita stabala te su uređene zelene površine. Obnovljeno je i autobusno ugibalište presvlačenjem novim slojem asfalta, te je sanirana autobusna nadstrešnica.

– Ulica Hrvatske Republike, koja je jedna od najfrekventnijih u gradu, ovom je rekonstrukcijom dobila novi izgled – poručio je gradonačelnik Radić, ističući velike kapitalne investicije na području Gornjeg grada.

– Govorimo o modernizaciji tramvajske infrastrukture vrijedne 267 milijuna kuna. U tijeku su radovi u Reinserovoj i Radićevoj ulici. Uskoro će tramvaj opet prometovati Strossmayerovom ulicom, koja će postati nova zelena avenija. Radovi na izgradnji podvožnjaka na Čepinskoj također idu planiranom dinamikom te ćemo ga pustiti u rad do kraja 2023. Podvožnjak će dati novu vizuru gradu, ali i smanjiti prometne čepove – kazao je gradonačelnik i podsjetio na već završene radove na području Gornjeg grada.

– Nedavno je otvoren Pješački most, gdje su radovi na obnovi iznosili 14 milijuna kuna. Na Vijencu Augusta Cesarca obnovili smo cestu, parkiralište, nogostup i javnu rasvjetu u vrijednosti oko 700.000 kuna. Također i nogostup u Našičkom naselju za 200.000 kuna, kolnik na Vijencu Jakova Gotovca, također za 200.000 kuna, te nogostup na Gornjodravskoj obali, oko 130.000 kuna. Kad se sve zbroji, riječ je o milijunskim investicijama, uz kapitalne koje se broje u nekoliko desetaka milijuna. Mislim da građani Gornjeg grada mogu biti zadovoljni – rekao je gradonačelnik Radić, zahvalivši im strpljenju.

Dodao je kako su povećana sredstva za prioritete svih gradskih četvrti i mjesnih odbora, što za Gornji grad znači osam posto više sredstava u odnosu na godinu prije.

Skip to content