Završeni radovi na magistralnim cjevovodima

Objavljeno: 09.02.2018

Radi se o projektu vrijednom 87 milijuna kuna, od čega je 65 milijuna iz sredstava EU, kojim će se bitno poboljšati vodoopskrba na području Osječko–baranjske županije, a što će i doprinijeti ekonomskom razvoju ovog područja. Ovim je završena jedna faza projekta te su osječki Vododvod i tvrtka Hidro-ing odmah potpisali ugovor za sljedeću, točnije „Ugovor o uslugama tehničkog informacijskog sustava vodoopskrbe na području Osijek-Čepin- Dalj i izrada programa upravljanja gubicima vode“.

Cjelokupan projekt uključuje:
– izgradnju magistralnih cjevovoda s ciljem poboljšanja pouzdanosti sustava spajanjem u jedan sustav i s drugim vodoopskrbnim sustavima
– proširenje sustava opskrbe pitkom vodom u naseljima koja nemaju reguliran vodoopskrbni sustav
– rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava u naseljima Ivanovac i Erdut
– izgradnju i rekonstrukciju vodosprema, stanica za podizanje tlaka i vodotornja na području općine Erdut
– izgradnju i opremanje čvorova NUS-a vodoopskrbe
– dogradnju postrojenja za pripremu pitke vode Dalj: Proširenje postrojenja za obradu pitke vode Dalj sa tehnologijom za uklanjanje arsena
– uspostavu GIS-a vodoopskrbe na uslužnom području te program upravljanja gubicima vode
– usluge nadzora nad izvođenjem radova prema FIDIC uvjetima ugovaranja
– usluge upravljanja projektom
– usluge mjera javnosti i vidljivosti na projektu

O njegovu značaju za ovo područje govorili su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik župana osječko-baranjskog Petar Lagator, gradonačelnik Ivan Vrkić te direktor Vodovoda-Osijek Ivan Jukić.
Ministar je tom prigodom izrazio posebno zadovoljstvo što će općine obuhvaćene projektom biti priključene na sustav javne vodoopskrbe, što je pretpostavka za kvalitetan život.
Hrvatske vode, zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, u projekte na području Osječko-baranjske tijekom ove godine planiraju uložiti više od 300 milijuna kuna – najavio je Đuroković.
Gradonačelnik Vrkić istaknuo je kako je ovaj projekt jedan od pokazatelja da državna vlast skrbi o najugroženijim područjima, a što je jedan od preduvjeta ostanka mladih ljudi na njima.

Skip to content