Završene dvije velike investicije- dogradnja Centra “Ivan Štark” i DV “Ribica” u Sarvašu

Objavljeno: 18.05.2017

Grad Osijek u 2016. započeo je dogradnju Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ Osijek kao i izgradnju nove zgrade DV Ribica u Sarvašu.

Radovi su završeni u planiranim rokovima, a Grad je dobio dva neophodna i vrlo suvremena nova objekta koji su ovoga tjedna predani na upotrebu budućim korisnicima.

Kako je unazad nekoliko godina rastao broj upisanih učenika s teškoćama u razvoju, nastali su problemi u organizaciji rada zbog manjka prostora te se ukazala potreba za dogradnjom Centra “Ivan Štark”. Uz postojeću zgradu u Drinskoj 12b, s ulične strane Krbavske ulice dograđena je nova zgrada površine oko 500 m2. Vrijednost ovog projekta iznosila je 4.142.708,26 kuna (s PDV-om), a sredstva za dogradnju osigurana su iz Proračuna Grada Osijeka za 2016. i 2017. i jednim dijelom iz vlastitih sredstava Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“.

DV Ribica prizemnica je bruto površine 426,08 m², na južnom dijelu krovne plohe zgrade smješteni su solarni kolektori, elektropaneli i kolektori za grijanje sanitarne potrošne vode. Kako se radi o nisko energetskom objektu, predviđene su instalacije fotonaponskih panela za proizvodnju električne energije do cca 10kW. Proizvedena električna energija će se koristiti za vlastite potrebe, a višak energije će se slati u mrežu distributera. Oborinska odvodnja s krovova riješena je putem zatvorenog sustava odvodnje do zatvorenog ukopanog spremnika kapaciteta 6.000 l, a ovako prikupljena voda služi za ispiranje zahodskih školjki.

Investicija je ovo vrijedna oko 6,5 mil. kuna od kojih je oko 3,5 mil. financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a preostali dio Grad Osijek. Nakon opremanja zgrade namještajem, vrtić najesen otvara vrata sarvaškim mališanima.
Oba objekta obišao je ovoga tjedna gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa suradnicima i izvođačima radova, ne skrivajući zadovoljstvo učinjenim, jer ovim se ulaganjima nemjerljivo podiže kvaliteta života njihovim budućim korisnicima.

Jasenka Mađarević

Skip to content