Zastupnik Bundestaga Gunther Krichbaum posjetio Osijek

Objavljeno: 16.11.2022

Zastupnik Bundestaga Gunther Krichbaum posjetio je u srijedu Osijek gdje se u prostorima osječkog Kulturnog centra sastao s predsjednikom Gradskog vijeća Vladimirom Hamom, dekanom izv. prof. dr. sc. Tunjicom Petraševićem i izv. prof. Katarinom Marošević s osječkog Pravnog fakulteta.

Razgovaralo se, između ostaloga, o gospodarskom razvoju Osijeka, korištenju EU fondova, te položaju njemačke manjine u Hrvatskoj.

– Ovo je prvi puta da sam u Osijeku, grad je divan. Zanimljivo je da imamo dosta povijesnih dodirnih točaka. Osijek je također stradao u ratovima i još su vidljivi tragovi, no iskorištenost EU sredstava je velika te se uz njih obnavlja grad, ali i ulaže u sveučilište. Obrazovanje mladih je ono što će nas voditi naprijed – rekao je zastupnik Krichbaum, ističući partnerstvo Grada Osijeka s Pforzheimom.

– Drago mi je bilo primiti g. Krichbauma u Osijeku i razgovarati o eurointegracijskim temama i o korištenju europskih fondova kroz partnerstva s drugima, ali i informirati ga o svemu što u Osijeku radimo. Što više zagovornika imamo u inozemstvu, i u našoj prijateljskoj Njemačkoj, lakše ćemo dolaziti do onih stvari koje su dobre za naše sugrađane. Svrha je produbiti suradnju između gradova i sveučilišta – kazao je Ham.

Zastupnik Kirchbaum nakon posjeta Gradu Osijeku održat će predavanje na osječkom Pravnom fakultetu na temu Institucije Europske unije – izazovi današnjice.

– Naši će studenti imati priliku iz prve ruke čuti kako je raditi kao zastupnik u Europskom parlamentu, jer je g. Kirchbaum i sam bio zastupnik te ima bogato iskustvo u ovoj temi – rekao je dekan Petrašević.

Skip to content