Započinje legalizacija sjevernog dijela Stadionskog naselja

Objavljeno: 23.02.2017

“Ovo je povijesni dan za stanovnike sjevernog dijela Stadionskog naselja”- poručio je u njihovo ime predsjednik GČ Novi grad Ivan Karalić na danas održanom radnom sastanku stručnih službi Grada Osijeka, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem i predstavnika ovog dijela grada.

Zahvaljujući Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana grada Osijeka koju je Gradsko vijeće donijelo na 32. sjednici, održanoj 10. veljače 2017. (Službeni glasnik Grada Osijeka broj 2/17. od 13. veljače 2017.), valorizirano je postojeće stanje i najvećim dijelom (gdje god je bilo moguće) promijenjena je namjena površina iz sporta i rekreacije oznake (R) u mješovitu namjenu oznake (M).

Ovo konkretno za stanovnike “spornog” dijela Stadionskog naselja znači da će sve izgrađene objekte moći legalizirati i to po ubrzanom postupku te imati otvorenu mogućnost dogradnje ukoliko to žele. Pored toga, mješovita namjena ostavlja mogućnost i za druge urbane sadržaje u ovom dijelu gradu, poput gospodarskih ili sportskih, koji će dodatno obogatili život građana. O svim detaljima i nedoumicama oko samog postupka legalizacije i drugim pitanjima imali su prigodu razgovarati s gradskim stručnim službama.

Zahvalili su se gradonačelniku na odlučnosti kojom je, nakon dugog niza godina zapostavljanja i nepravednog tretiranja ovog dijela grada, problem riješen!

Skip to content