Započela rekonstrukcija vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Istarskoj ulici

Objavljeno: 13.05.2021

Danas su započeli radovi na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Istarskoj ulici, u dijelu od Vukovarske ulice do Ulice Bartola Kašića. Početku radova nazočio je i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić koji je izrazio nadu da će njegov nasljednik završiti posao u rokovima koji su postavljeni.

– Započinjemo radove, i to Vodovod onaj dio koji se odnosi na vodovod i kanalizaciju, a Grad će završno napraviti svoj dio posla na uređenju staza, ulaza u objekte i novog parkirališta – rekao je gradonačelnik Vrkić, te dodao kako se od ukupnih 2,5 milijuna kuna na vodovodne radove odnosi jedan milijun, a 1,5 milijun kuna na obnovu ulice.

Predsjednik gradske četvrti Tvrđa Zoran Batnožić istaknuo je kako je riječ o investiciji koja već godinama čeka na realizaciju te kako mu je drago što je konačno došla na red. Zahvalio je gradonačelniku Vrkiću na svemu što je napravio za ovu gradsku četvrt i grad Osijek u svojih osam godina mandata.

Ivana Bušljeta, rukovoditeljica PJ Razvoj vodoopskrbe i odvodnje tvrtke Vodovod Osijek, pojasnila je kako će se osim rekonstrukcije glavnih cjevovoda, izvršiti i rekonstrukcija svih kanalizacijskih i vodovodnih priključaka, zamijeniti vodomjere i uspostaviti sustav daljinskog očitavanja. Izvođač radova je tvrtka Gravia, a nadzor je povjeren tvrtki Hidroing.

Vodovod Osijek svoje će radove obaviti u naredna tri mjeseca, a potom će Grad započeti uređenje kolnika, pješačke staze i parkirnih mjesta. Ti će radovi trajati mjesec dana.

Ovom prigodom gradonačelnik Vrkić podcrtao je i što je najvažnije učinjeno, a što propušteno u proteklome razdoblju.

– Najviše sam ponosan na činjenicu da se spaja Gornji i Donji grad šetnicom uz Dravu. To nikada ne bi mogli bez državne pomoći, i to je razlog zašto sam orijentiran na državu i gospodina Plenkovića. Mnogo toga nije realizirano, zbog toga što su glavni problem u Hrvatskoj procedure, ali i zbog nekih mojih suradnika koji su jedino znali reći da se nešto ne može. Zbog toga su neke izvrsne stvari u gradu propuštene.

Komentirajući nedavne navode u medijskom prostoru o davanju svoje potpore na predstojećim lokalnim izborima, gradonačelnik Vrkić je rekao:

– Rekao sam da podršku dajem onima koji će nastaviti raditi ono što je Grad Osijek započeo, a to su gospoda Ivan Radić i Ivan Anušić. Svaki kandidat može doći do svake informacije. Ja to nisam mogao kada sam dolazio, morali smo otimati informacije da bi znao što se radi u Gradu. Sada je situacija obrnuta. Svi su mogli doći i pitati što se radi i što bi trebali raditi, a nitko to nije učinio osim Radića i Anušića. Moja podrška ide onima koji su zainteresirani, a ne onima koji se stide da sam ih ja eventualno podržao. Kako da ih podržim kad nisam za njih ni čuo, a ni njihov kulen probao – zaključio je Vrkić.

Skip to content