Zanimljivi noviteti u okviru 8. osječke glazbene srijede

Objavljeno: 21.10.2019

Osječka glazbena sezona već sada se etablirala kao iznimno posjećeni kulturološki brand Grada Osijeka, a ove je godine učinjen ne samo iskorak u povezivanju s drugim gradovima Osječko-baranjske županije nego i zaokret u konceptu programa. Naime, prema najavama, posebno mjesto ostavljeno je za ljubitelje jazza i popularne glazbe, a program je obogaćen i stranim izvođačima iz Meksika, Italije, SAD-a, Srbije, Japana te Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u svečanom foayeru HNK u Osijeku, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i profesor s Akademije umjetnosti i kulture, Davor Bobić – predstavili su Koncertni ciklus Grada Osijeka, odnosno program osme sezone Osječke glazbene srijede.

– Tradicija koncerata klasične glazbe u Osijeku duga je zahvaljujući našim vrhunskim izvođačima i natprosječnoj osječkoj publici, koja je prepoznala izvrsnost sadržaja i kvalitetu Osječke glazbene srijede. Koncertni ciklus Grada tako je postao najvažniji događaj klasične glazbe u Osijeku. S jedne strane nam pruža priliku da uživamo u iznimnim koncertima domaćih i stranih ansambala i solista, dok s druge strane novim umjetnicima omogućuje da pokažu svoja prva izvedbena i skladateljska dostignuća – kazala je Gamoš.

Kao nositelj koncertne sezone 2019./2020., u producentskom i organizacijskom smislu, Grad Osijek nastavlja suradnju s Arheološkim muzejom Osijek, Glazbenom školom Franje Kuhača Osijek i Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, a produbljuje i suradnju s Osječko-baranjskom županijom pa će ljubitelji kvalitetne glazbe u Đakovu, Našicama, Belom Manastiru i Valpovu također imati priliku uživati u koncertima.

Umjetnički voditelj Koncertnog ciklusa, profesor Davor Bobić, ocijenio je suradnju sa Županijom kao važan iskorak u povezivanju ove manifestacije s kulturnim turizmom istočne Hrvatske – u kojoj ujedno vidi budućnost Osječke glazbene srijede. Potom je predstavio cjeloviti ovosezonski program te zajedno s osječkom dogradonačelnicom zahvalio voditeljici Odsjeka za kulturu Grada Osijeka – Danijeli Klobučar, bez koje, kako napominju, ovaj program ne bi bio ovako izuzetan.

Inače, 8. osječka glazbena srijeda započinje već sutra (utorak) jazz koncertom ZZ Quarteta u osječkom HNK.

Skip to content