Održan sastanak s izaslanstvom Općine Kreševo (BiH)

Objavljeno: 09.12.2022

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin sa županom Ivanom Anušićem i suradnicima sastao se u petak s izaslanstvom Općine Kreševo (BiH) koje je u Osijeku boravilo u jednodnevnom, uzvratnom posjetu.

Župan Anušić podsjetio je kako je suradnja s Općinom Kreševo počela prije godinu dana, posjetom županijskog izaslanstva s namjerom upoznavanja projekata i politika s ciljem opstanka hrvatskog naroda.

– Daljnja se suradnja nastavlja kroz zajedničke projekte i kroz suradnju koju ćemo razvijati. Veže nas niz poveznica, a tu je u prvom planu gospodarstvo i njegov razvitak u srednjoj Bosni – rekao je Anušić.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin rekao je kako Grad Osijek nudi svoje iskustvo u provođenju EU projekata.

– Zajednički nam je cilj snažan razvoj Kreševa, ali i općenito BiH, jer je to važno zbog hrvatskog naroda koji je konstitutivan narod u toj državi – kazao je Vulin.

Načelnik Općine Kreševo Renato Pejak rekao je kako je Kreševo mala općina, ali s iznimno razvijenim gospodarstvom.

– Vjerujem kako će u BiH biti mudrosti, pa da dobijemo status kandidata za članstvo u EU-u, da će Hrvati koji žive u BiH biti dio europske obitelji te da ćemo zajedno raditi na osmišljavanju projekta za dobrobit naše županije, općine, naravno i Osječko-baranjske županije – istaknuo je Pejak.

U Županiji je u isto vrijeme održan i sastanak između Obrtničkih komora Srednjobosanskog kantona i Osječko-baranjske županije.

Skip to content