Zamjenica gradonačelnika Crnković na VI. Susretu znanosti i gospodarstva u Osijeku

Objavljeno: 22.11.2022

Šesti Susret znanosti i gospodarstva u organizaciji osječkog Ekonomskog fakulteta i Hrvatske udruge poslodavaca održan je u ponedjeljak na Ekonomskom fakultetu te je okupio oko 180 sudionika.

Riječ je o znanstveno-popularizacijskim događajima potaknutim nastojanjima za povezivanjem akademske i poslovne zajednice kako bi, diskutiranjem o aktualnoj gospodarskoj problematici, razmjenom iskustava i znanja mogli graditi temelje koji će, u konačnici, doprinijeti sveopćem razvoju regije.

Sudionike je na otvorenju uime osječkog gradonačelnika Ivana Radića pozdravila zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, poručivši kako je povezivanje znanosti i gospodarstva ključno za tržište rada.

– Osijek je značajan sveučilišni grad u Hrvatskoj. Povezivanje znanosti i gospodarstva je ključno kako bi osječko sveučilište i fakulteti konstantno radili na prilagodbi svojih postojećih studijskih programa i stvarali nove, sukladno potrebama tržišta rada. Grad Osijek je podrška i konstantno radi na tome stvarajući nove mjere za razvoj poduzetništva i gospodarstva. Stvaramo preduvjete kako bi se tržište rada osnažilo i kako bismo samim time poticali građane – kazala je zamjenica Crnković.

Na susretu su, uz prezentaciju tržišta rada RH i postpandemijski oporavak kojega je prezentirao Ivan Vidiš, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, održana i dva panela: prvi pod nazivom “Kako potaknuti restrukturiranje, fleksibilnost i otpornost?”, te drugi pod nazivom “Stručna praksa – učinkovito povezivanje teorije i prakse”.

Skip to content