Zamjenica Crnković čestitala Malcima Genijalcima

Objavljeno: 20.10.2021

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković susrela se s polaznicima međunarodne škole za razvoj kognitivnih sposobnosti i intelektualnih potencijala „Malac Genijalac“ koji su u lipnju ove godine sudjelovali na 1. Državnom natjecanju u mentalnoj aritmetici u Varaždinu. U natjecanju je sudjelovalo 124 učenika iz cijele Hrvatske koji su se natjecali u dvije kategorije: pismeni i mentalni dio.

Sedmero djece s područja Osijeka i Osječko-baranjske županije u dobi od sedam do devet godina osvojilo je čak deset pehara – četiri zlata, tri srebra te tri bronce u dvije discipline.

Škola mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ predstavlja poseban program edukacije koji je namijenjen zdravom razvoju dječjeg mozga. Zasniva se na mentalnoj aritmetici koja predstavlja provjereni program razvoja mentalnih sposobnosti kod djece u dobi od 4 do 12 godina koristeći abakus kao glavni alat pomoću kojeg djeca mogu vizualizirati i računati i više brojeva u nekoliko sekundi.

Ovogodišnji pobjednici su zamjenici Crnković prezentirali način rada mentalne aritmetike te prenijeli svoja pozitivna iskustva s natjecanja.

Skip to content