Zahvalnica Anti Kosteliću za razvoj sporta u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji

Objavljeno: 16.11.2021

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin održali su svečani prijem hrvatskog skijaškog i rukometnog trenera Ante Kostelića u prostorijama Osječko-baranjske županije. Uz njega je bila i legenda osječkog rukometa Katica Ileš. Tom prigodom Anušić i Vulin predali su Kosteliću Zahvalnicu za izniman doprinos razvoju sporta u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

Vulin je, između ostalog, podsjetio javnost da je gospodin Kostelić tri godine svoje trenerske karijere proveo u gradu na Dravi i ostvario sa ženskim rukometnim klubom iznimne rezultate na koje su Osječani ponosni i rado ih se sjećaju. Prema Vulinovim riječima Kostelić je u osječkom ženskom rukometu ostavio neizbrisiv trag što se u njegovo vrijeme okrunilo vrhunskim rezultatima te se na njegovom učenju nastavilo nadograđivati.

Ante Kostelić zahvalio se na pažnji koja mu je pružena i koja ga je podsjetila na život u Osijeku, njegovo djelovanje i uspješan rad. Naglasio je da je Katica Ileš bila važan dio rukometnog kluba i da je uz nju bilo puno lakše ostvariti ovakav uspjeh.

Izniman rad Ante Kostelića preporodio je osječki ženski rukomet što je došlo do punog izražaja 80-ih godina, kada je Rukometni klub Osijek uz trenera Antu Kostelića doživio svoje zlatno doba. U tom razdoblju je RK Osijek ostvarivao povijesne uspjehe o kojima se i danas govori s ogromnim uvažavanjem.
Inače, Ante Kostelić višestruki je dobitnik medalja i kristalnih globusa što ga čini najtrofejnijim hrvatskim trenerom.

Skip to content