Zadovoljstvo godinom na izmaku u GD Osijek-Žito

Objavljeno: 27.12.2018

Bilo je ovo prigoda za retrospektivu godine na izmaku te naznaku planova u sljedećem natjecateljskom i poslovnom razdoblju u dugoočekivanoj novoj gimnastičkoj dvorani Sokol centra te najmodernijem sportskom objektu u regiji površine od 2.400 m².
Upravo izgradnja ovog sportsko – rekreacijskog objekta s 5 dvorana za treninge rekreativne i vrhunske gimnastike, vanjskim sportskim terenima i velikim brojem različitih sadržaja jedan je od ključnih događaja, ne samo za sportsku gimnastiku, već i za rekreativce svih uzrasta – kako je istaknula i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Poručila je kako je GD Osijek-Žito klub koji je svojim djelovanjem od šireg društvenog značaja i unapređenjem kvalitete života Osječana na ponos svom gradu i Gradskoj upravi.
Za više od 1000 članova u Sokol centru nude se programi rekreacije za bebe do 3 godine starosti, za trudnice i rodilje, predškolske i školske rekreacije, programi treniranja za odrasle, rekreacije za zreliju životnu dob te gimnastičke rekreacije za djecu s posebnim potrebama.
Pogled unatrag ostavlja veliko zadovoljstvo i zbog jedinstvenih sportskih rezultata, od kojih je svakako najveći srebrna europska medalja Roberta Seligmana na konju s hvataljkama, ali i nekih novih nasljednika koji polako koračaju putevima uspjeha kao što je Aurel Benović, ovogodišnji prvak Hrvatske na parteru.
Mnoštvo je razloga s radošću ispratiti godinu na odlasku te se jednako veseliti i predstojećoj 2019. – u čemu su se složili i predsjednik GD Osijek-Žito Marko Pipunić, direktor Kluba i Sokol centra Vladimir Mađarević kao i župan Ivan Anušić. Jedan od tih razloga je i uvijek rado posjećen gimnastički World Cupa, koji je ove godine doživio svije 10. izdanje te okupio rekordan broj posjetitelja i vrhunskih gimnastičara iz cijeloga svijeta. Snimka natjecanja iz Osijeka obišla je preko 550 milijuna kućanstava diljem svijeta i tako na najbolji mogući način promovirala Grad i Županiju.

Skip to content