Za komunalne prioritete Mjesnog odbora Josipovac osigurano 60.000 eura

Objavljeno: 18.03.2023

Dan Mjesnog odbora Josipovac i crkveni god svetog Josipa obilježeni su u subotu polaganjem vijenaca na spomen-obilježju palim braniteljima te svečanom sjednicom Vijeća Mjesnog odbora.

Uime Grada Osijeka Josipovčane je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić, istaknuvši kako su ulaganja u ovaj mjesni odbor povećana za čak 42 posto u odnosu na 2021. godinu.

– U ovoj godini u proračunu je osigurano oko 60.000 eura za prioritete ovog mjesnog odbora. Iznos ukupnih ulaganja za mjesnu samoupravu na području cijelog grada povećan je za 10 posto te iznosi oko 876.000 eura – rekao je Florijančić.

Podsjetio je na neka od glavnih ulaganja u MO Josipovac tijekom 2022. godine, izdvojivši sanaciju kolnika u Ulici Matije Gupca i Braće Radića, te nogostupa u Bizovačkoj ulici, u iznosu od milijuna kuna, kao i na osiguranje cestovno željezničkog prijelaza u Ulici kralja Držislava, što je investicija HŽ-a u iznosu od 1,5 milijun kuna, a na inicijativu Grada Osijeka i mjesnog odbora.

Izvijestio je i kako su u tijeku radovi na prvoj fazi sanacije odvodnje na području Župe sv. Luke i Dalmatinske ulice, vrijedni 2,9 milijun kuna, dodajući kako će uskoro uslijediti i radovi druge faze.

– Planirane su i sanacije kolnika u Kolodvorskoj i Dalmatinskoj ulici te sanacija nogostupa u Ribarskoj – najavio je Florijančić i čestitao mještanima njihov dan.

Čestitke je uputio i predsjednik mjesnog odbora Jakov Mihaljević.

Skip to content