XVI. kulturna manifestacija ,,Slavonijo, u jesen si zlatna” privukla posjetitelje i KUD-ove iz cijele Hrvatske

Objavljeno: 02.09.2019

Tradicionalna manifestacija „Slavonijo, u jesen si zlatna“, odavno je prerasla okvire Mjesnog odbora Tenja, a organizator – Centar za kulturu i sport Tenja – i ove je godine ispunio očekivanja mještana i posjetitelja. Bogati kulturno umjetnički, pjevački, tamburaški i gastronomski program učinio je manifestaciju primamljivom posjetiteljima iz različitih hrvatskih krajeva, a započeo je dječjom smotrom folklora nakon koje su posjetitelji uživali u cjelovečernjoj zabavi i koncertu popularnog tamburaškog sastava Vranac.

Otvorenje Eko-etno sajma u subotu označilo je početak središnjeg dijela programa u okviru kojeg su posjetitelji uživali u izložbi starih zanata, kupovini nesvakodnevnih proizvoda, ali i u gastronomskim specijalitetima okrunjenima natjecanjem u kuhanju čobanca. Potom je svečani mimohod jahača i KUD-ova oduševio sve prisutne, a kao posebna atrakcija istaknula se smotra folklora i izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji. Nakon predstavljanja raznolikosti i bogatstva narodnih nošnji iz svih krajeva Lijepe naše, uslijedila je prava slavonska fešta uz Tamburaški sastav Čokanj.

Manifestaciju je uime Grada Osijeka podržala i najpoznatija stanovnica Tenje – osječka dogradonačelnica koja je prilikom obilaska istaknula važnost promoviranja kulturnog dobra i očuvanja baštine od zaborava.

Rekla bih da svaka urbana sredina cijeni i poštuje svoju tradiciju i običaje te na taj način svim mladim generacijama pokazuje tko smo i odakle dolazimo. Tenja je sretna što ima veliki broj mladih pa smo tako sigurni da će se ova kulturna manifestacija nastaviti održavati – kazala je Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka.

Skip to content