Vulin čestitao dobitnicama nagrada iz područja tehničke kulture „Faust Vrančić“

Objavljeno: 10.02.2022

Danas je u prostorijama Grada Osijeka zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin primio dobitnice i predstavnike Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka te im tom prigodom čestitao na priznanjima za njihov rad odnosno na državnim nagradama tehničke kulture „Faust Vrančić“ koja dolaze u Grad Osijek odnosno Osječko-baranjsku županiju.
Dobitnica ove državne nagrade za životno djelo je umirovljena profesorica matematike i informatike Snježana Barabaš Seršić, dok su među laureatima godišnjih nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture profesorica matematike i fizike Jasmina Alilović i profesorica razredne nastave Željka Krizmanić.
Vulin je u uvodu istaknuo zahvalu na svemu što rade članovi ZTK-a Grada Osijeka na čelu s predsjednikom Antunom Šikićem.
„Radite važnu stvar u području STEM-a, području tehničke kulture što je izuzetno bitno za tržište rada i gospodarstvo. Posebno me raduje što svake subote u Domu tehnike u Tvrđi održavate radionice s učenicima gdje svakog vikenda oko 160 učenika aktivno provodi svoje vrijeme, a pri tome stječu znanja koja u njima pobuđuju interes u području tehničke kulture, tim više, jer je Osijek prepoznati kao središte IT industrije u Hrvatskoj i šire. Želimo u tome biti što bolji, a vi za to stvarate preduvjete. Hvala vam na tome i Grad Osijek će vam i dalje biti partner”, rekao je Vulin.
Dobitnica nagrade za životno djelo Snježana Barabaš Seršić osvrnula se na svoj minuli rad te naglasila važnost tehničkog odgoja za djecu kroz obrazovanje.
„To je rad punih 40 godina, kombinacija vlastitog rada i onog što im mi možemo pružiti. Mi smo djecu motivirali, pružali im literaturu i sve ono što im, inače, nije bilo dostupno. Tehničku kulturu ne smijemo zapustit jer je izuzetno važna kako za učenike odnosno njihovo buduće pozicioniranje na tržištu rada tako i za sveukupan gospodarski razvoj naše zajednice“, rekla je.
Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić“ dodjeljuje se pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture, a godišnje se dodjeljuje jedna nagrada za životno djelo, do deset godišnjih nagrada pojedincima i do pet godišnjih nagrada udrugama tehničke kulture, poduzećima i drugim pravnim osobama. Prošle godine zbog pandemije nije bilo službenog primanja nego je to upriličeno ove godine.

Skip to content