Vremeplov Zemlje bez granica

Objavljeno: 02.07.2019

Prigodom održavanja predstojeće Zemlje bez granica, međunarodnog kulturnog festivala za djecu i mlade – na danas održanoj konferenciji za novinare u osječkom Perivoju kralja Tomislava, najavljen je dio sadržaja ovog najvećeg kontinentalnog obiteljskog festivala koji će se održavati od 26. do 31. kolovoza.

-Poticanje dječje kreativnosti je ključno za našu budućnost i neobično je važno, da smo u svakom trenutku svjesni kako su među nama i djeca-genijalci. – istaknuo je između ostaloga Ivan Anušić, župan osječko-baranjski.

Budući da je Zemlja bez granica postala međunarodno prepoznatljiv osječki brend i da je iz godine u godinu sve veće zanimanje za sudjelovanjem djece iz grada i ruralnih sredina – Udruga Breza omogućila je i ove godine pravovremeno mrežno prijavljivanje svih zainteresiranih putem poveznice http://zemljabezgranica.com/online-prijava.html

– Grad sustavno podupire Zemlju bez granica jer svaki ulog u kreativne potencijale mališana, drži najboljim ulogom u budućnost Osijeka. Povrh toga, ove smo godine preporučili Zagrebačkoj banci da dio sredstava usmjeri prema Zemlji bez granica i Zaba je donirala 80 tisuća kuna. – rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Jubilarna 15 godina Zemlje bez granica ove će godine ugostiti dionike iz 8 zemalja u okviru 40 različitih radionica i igraonica, namijenjenih djeci od 3 do 16 godina pa i starijima.

-Djeca će putovati kroz vrijeme, izradit će skupa s njemačkom umjetnicom vremenski stroj od pruća između stabala, putovati kroz prapovijesno slikarstvo, izrađivati skulpture, ali dopustite da ne otkrijemo sve. – rekla je Suzana Vargović, predsjednica Udruge za rad s mladima Breza, idejna začetnica Zemlje bez granica i voditeljica ovogodišnje manifestacije Vremepolov.

Dionici današnje konferencije za novinare suglasni su, da ovakva događanja privlače turiste i afirmiraju našu sredinu.

-Osijek ima potencijal razvijati obiteljski turizam, a ova manifestacija tijekom sedmodnevnog održavanja, nedvojbeno doprinosi takvom pozicioniranju grada. – naglasio je Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice Osijeka.

Skip to content