Vodič za umirovljenike podijeljen posjetiteljima Glavne tržnice

Objavljeno: 17.12.2019

U okviru Umirovljeničkog utorka, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić te pomoćnica pročelnika Romana Kovačević dijelili su na Eko trgu na Glavnoj tržnici, zainteresiranim posjetiteljima i prodavačima ovogodišnje izdanje Vodiča za umirovljenike.
Uz vrući čaj i čašicu razgovora, umirovljenici su imali prigodu iz prve ruke saznati ponešto o Vodiču koji im je namijenjen, a koji sadrži informacije kako aktivno živjeti, brinuti o zdravlju, rekreirati se te sudjelovati u kulturnim, umjetničkim i obrazovnim aktivnostima.
-Kao što smo i najavili, danas započinjemo s podjelom Vodiča za umirovljenike, ovdje na Glavnoj tržnici. Izabrali smo simbolično mjesto – Eko trg koji ima svoje mjesto i u Vodiču, a našu su akciju istovremeno podržali i volonteri osječkog Gradskog društva Crvenog križa. Naime, s obzirom da na tržnici ima dosta prodavača starije dobi, koji nisu u mogućnosti napustiti svoja prodajna mjesta, volonteri Crvenog križa dijelit će im Vodiče po klupama te će tako i oni imati prigodu saznati više o događanjima i mogućnostima koje su im namijenjene. – naglasio je prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić.

Da su umirovljenici važan dio tradicije – susreta, druženja i uobičajene kupnje na osječkim tržnicama potvrdio je i direktor Igor Medić.
-Umirovljenici su ti koji čine tržnicu onim što ona jest. Mislim da je pozitivno i dobro što rado dolaze na tržnicu i oni su zasigurno najvjerniji posjetitelji događanja na našem Eko trgu. Oni kupuju zdravo, hrane se zdravo i općenito promoviraju zdravi život. Posebno mi je drago što sve više umirovljenika dolazi i sa svojim unucima te tako prenose tu tradiciju kupnje na tržnici. Ono što nam umirovljenici donose to je prije svega smirenost u ovaj brzi životni tempo. Oni znaju što kupuju, nigdje ne žure i tako doprinose svemu onom po čemu je tržnica poznata. Osim toga, pomažu nam promovirati zdravu, ekološku i domaću hranu i prenijeti ju na obiteljske stolove jer znaju cijeniti kvalitetne domaće proizvode naših proizvođača. – kazao je direktor Tržnice Igor Medić.

S osječke Glavne tržnice, uz uobičajenu kupnju, ponešto „grincajga“ te čašicu razgovora i vrući čaj, posjetitelji i prodavači ponijeli su i Vodič za umirovljenike. Podsjetimo, Vodič koji je tiskan u 5.000 primjeraka, od danas je dostupan u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, u Gradskoj upravi, udrugama umirovljenika kao i njihovim udrugama partnerima koje provode programe za umirovljenike. U digitalnom obliku, Vodič je dostupan na linku – Vodič za umirovljenike.

Skip to content