Vladimir Ham u službenom posjetu Elbasanu

Objavljeno: 28.07.2022

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham sa suradnicima službeno je boravio u Elbasanu, dugogodišnjem gradu prijatelju Osijeka smještenom u srcu Albanije. Tom se prigodom susreo sa čelnim čovjekom grada, gradonačelnikom Elbasana, g. Gledianom Llatjom.

U iznimno ugodnom i prijateljskom okruženju, razgovaralo se o mogućnostima uspostave suradnje, a jedan od prvih koraka bit će sudjelovanje stručnjaka iz Elbasana na Panel diskusiji Osijek 2022. – održavanje javnih zelenih površina, koja će se održati u rujnu ove godine. S obzirom da su tenori iz Elbasana poznati diljem svijeta, razgovaralo o mogućnosti njihovog predstavljanja u okviru programa Osječkog ljeta kulture u 2023.

Predsjednik Gradskog vijeća izvijestio je domaćine da prema posljednjim brojkama u Osijeku ima oko 450 pripadnika albanske nacionalne manjine, a na području cijele Osječko–baranjske županije čak oko 850. Ham ističe da su Albanci u Osijeku iznimno aktivni u Kulturnom centru Albanaca otvorenom prošle godine, a u okviru Kulturnog centra Albanaca djeluje i ured Počasnog konzulata i te Vijeće albanske nacionalne manjine.

Skip to content