Veleposlanik Japana u nastupnom posjetu Gradu Osijeku

Objavljeno: 22.05.2023

Japanski veleposlanik, Nj.E. Iso Masato u nastupnom je posjetu Osijeku. U Gradskoj upravi sastao se s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem i zamjenicima Draganom Vulinom i Jasenkom Crnković. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima još bolje suradnje između Japana i Osijeka. Poseban naglasak stavljen je na IT industriju i turizam.

„Japan je Republici Hrvatskoj vrlo važan vanjsko-trgovinski partner s godišnjom razmjenom od gotovo 100 milijuna eura. Kako bi rezultati bili još bolji otvorili smo teme vezane za suradnju grada Osijeka s Japanom. Razgovarali smo o našoj IT industriji u Osijeku koja je izuzetno jaka i bilježi odlične uspjehe. Izvijestio sam veleposlanika da bilježimo i rekordne turističke brojke, te da smo povezani s Europom kroz let za Munchen, te uskoro i kroz let za London, kao i sa svim hrvatskim gradovima na obali tako da se nadamo većem broju dolazaka japanskih turista i u Osijek.“- izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Japanski veleposlanik, Nj. E. Iso Masato , u razgovoru je istaknuo da turisti iz njegove zemlje, uz prirodne ljepote i gastronomiju, vole razgledavati i kulturnu baštinu, te da u Osijeku zasigurno imaju što vidjeti. Izrazio je i zadovoljstvo što je Osijek pokazao zanimanje za prijateljskom suradnjom s gradovima u Japanu.

U Osijeku se danas obilježava i 30. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske. Tom prigodom u osječkom HNK-u večeras će nastupiti plesna skupina iz Tokija Iznena-no-kai. Osječani će tako moći uživati u narodnim plesovima, bogatoj koreografiji i kostimima otočja Okinawa i Amami.

Skip to content