Veleposlanik Indije u posjetu gradonačelniku

Objavljeno: 03.07.2017

Nakon jučerašnjeg nastupa Rajasthan group led by Mr. Suram Nathna na Osječkom ljetu kulture, realiziranog u suradnji s Veleposlanstvom Indije, gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima primio je indijskog veleposlanika NJ.E. Sandeepa Kumara.

Veleposlanik je oduševljen otvorenošću i prijmom osječke publike, kojoj je, baš kao i organizatorima OLJK-a, uputio sve same riječi riječi pohvale. Uz razgovor o kulturnoj i turističkoj razmjeni kao prethodnici one gospodarske, otvorile su se mnoge teme iz tog područja. Primjerice o mogućnostima predstavljanja osječkih projekata indijskim ulagačima ili suradnji s osječkim inovatorima koji bi svoje izume također predstavili zainteresiranim gospodarstvenicima u Indiji. Indijski veleposlanik ponudio je i mogućnost usavršavanja zainteresiranih djelatnika iz sustava Grada u Indiji o trošku Veleposlanstva. NJ. E. pokazala je zaista veliki interes za nastavkom suradnje s Gradom Osijekom u potpunosti shvaćajući kako su gospodarske veze one koje ubuduće treba osnažiti, što će ići daleko lakše nakon što gosti iz Indije prvo turistički bolje upoznaju Hrvatsku i Osijek- smatra veleposlanik.

Gradonačelnik se zahvalio na svim prijedlozima rado ih prihvaćajući baš kao i mogućnosti nastavka suradnje, s naglaskom na uspostavljanje gospodarskih veza s Indijom.

Jasenka Mađarević

Skip to content