Večeras i sutra novi tretmani suzbijanja komaraca na području grada Osijeka

Objavljeno: 03.08.2021

Monitoring terena na području grada Osijeka pokazao je potrebu za provođenjem novih tretmana suzbijanja odraslih komaraca u rubnim dijelovima grada, stoga je gradonačelnik Ivan Radić odlučio provesti adulticidne tretmane sa zemlje na tim područjima.

Večeras, 3. kolovoza, između 19 i 22 sata ULV metodom hladnog orošavanja provest će se tretman sa zemlje na području Sarvaša, Klise, Tvrđavice, Donjeg grada, Juga II, Pampasa, Višnjevca i Josipovca, te metodom toplog zamagljivanja na području Halaševa. Sutra, 4. kolovoza u jutarnjim satima, metodom toplog zamagljivanja provest će se ručni tretman suzbijanja komaraca u Perivoju kralja Tomislava.

Riječ je o ukupnoj površini od 2751 hektra, a cijena navedenih tretmana iznosi 161.981,50 kuna. Svi tretmani suzbijanja komaraca provode se u skladu s preporukama Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. U slučaju nepovoljnog vremena s oborinama ili većih strujanja zraka, tretmani se odgađaju za sljedeći vremenski povoljan dan.

Pozivamo sugrađane da za vrijeme provođenja tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a osobito vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu, te pčelare da zatvore svoje košnice.

Zaključno s danas najavljenim tretmanima, Grad Osijek ove je godine proveo 74 tretmana suzbijanja komaraca na površini od 38 307 hektara te utrošio 4.029.962,25 kuna. Dugoročan efekt smanjenja brojnosti komaraca može se pak postići jedino organiziranim, cjelovitim i sustavnim tretmanima na području svih osječko-baranjskih općina i gradova.

Skip to content