Uz pjesmu ”Moj Osijek” gradonačelnik podigao gradski stijeg

Objavljeno: 01.12.2021

Uz zvuke pjesme “Moj Osijek”, koju je izveo vokalni sastav Akvarel, osječki gradonačelnik Ivan Radić večeras je na Trgu Ante Starčevića podignuo gradski stijeg, što je već tradicionalan sadržaj proslave 2. prosinca – Dana grada Osijeka.

– Prisjećamo se 2. prosinca 1786. kada su se naše tada najvažnije tri gradske cjeline ujedinile, Tvrđa, Gornji i Donji grad. Sutra slavimo 235. rođendan grada na Dravi. Tim povodom pripremili smo brojna iznenađenja i darove, poput besplatne vožnje javnim gradskim prijevozom, besplatnog ulaska na Gradske bazene, u Zoološki vrt, podjele komposta i mnogih drugih iznenađenja – izjavio je gradonačelnik Radić i dodao kako sutra počinje središnje slavlje Dana grada, kada će se održati i Svečana sjednica kojoj će nazočiti premijer Andrej Plenković i drugi visoki uzvanici.

– Otvaramo i Adventiranje, naš brend, modularni advent koji će ove godine biti još bogatiji. Preko 10 kilometara lampica sutra će ukrasiti Osijek i ući ćemo u ono pravo blagdansko, božićno ruho, najljepši dio godine. Još jednom čestitam svima naš dan – poručio je gradonačelnik.

Stijeg su na trg donijeli pripadnici Počasne garde Hrvatskog sokola Osječko-baranjske županije, a svečanosti je uz gradske čelnike nazočio i Mato Lukić, osječko-baranjski dožupan.

– Osijek je središte Osječko-baranjske županije i istoka Hrvatske, a ovim putem svim njegovim stanovnicima želim sretan Dan grada. Također, gradonačelniku Radiću i svima koji njime upravljaju želim puno uspjeha u radu i stvaranju još kvalitetnijeg i ljepšeg mjesta za život – kazao je dožupan Lukić.

Nakon podizanja stijega, gradonačelnik Osijeka uputio je čestitku građankama i građanima Osijeka, a uoči svečanosti održana je i sveta misa u konkatedrali sv. Petra i Pavla.

Skip to content