Utrkom “Osijek trči” prikupljena vrijedna donacija za Patologiju i sudsku medicinu osječkog KBC-a

Objavljeno: 02.03.2023

Humanitarnom utrkom “Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre” za Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu osječkog KBC-a prikupljeno je više od tri tisuće eura, a ta su sredstva upotrijebljena za nabavku dijagnostičkog mikroskopa koji je prijeko potreban na tom odjelu.

Humanitarna utrka održana je u sklopu proslave Dana grada Osijeka, a organizator i promotor utrke je Igor Delač u suradnji s Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom, Udrugom za sport i rekreaciju OS sport i Atletskim klubom „Slavonija-Žito“ Osijek.

– Grad Osijek i ovaj se put rado uključio u organizaciju ove humanitarne akcije. Ovo je dobra poruka, prije svega za bavljenje sportom, a tu je i humanitarni dio ove akcije od koje prikupljena sredstva idu u dobre ruke, odnosno u KBC Osijek – poručio je u četvrtak zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin prilikom uručenja donacije. Dodao je kako Grad Osijek svake godine izdvaja oko 66.000 eura za donaciju osječkome KBC-u iako nije njegov osnivač.

– Osječko-baranjska županija pozdravlja ovakve humanitarne akcije i donacije KBC-u Osijek. Svake godine nastojimo izdvojiti određena sredstva, iako nismo osnivač KBC-a. U zadnjih nekoliko godina donirali smo preko tri milijuna kuna, zato što je važan ne samo za stanovnike OBŽ već za cijeli istok Hrvatske. Iduće godine u okviru prestižne titule Europske regije sporta voljeli bismo da se uključi što više mladih ljudi – kazao je Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana.

– Ideja je bila promovirati zdrav život, napraviti dobro djelo i usput proslaviti Dan grada Osijeka. U KBC-u uvijek postoji potreba za određenim uređajima, i raduje nas da je danas stigao  mikroskop koji će pomoći pri dijagnosticiranju i ranom otkrivanju zloćudnih bolesti – rekao je Delač, koji je i uručio vrijednu donaciju.

Istaknuo je i želju da se utrku, koja je već poprimila međunarodni karakter, podigne na višu razinu te zahvalio gradskim i županijskim čelnicima, kao i svim volonterima i partnerima bez kojih inicijativa ne bi uspjela.

U ime osječkog KBC-a zahvale na donaciji uputili su pomoćnik ravnatelja za kvalitetu prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević te predstojnica Kliničkoga zavoda za patološku anatomiju i sudsku medicinu doc. dr. sc. Jasmina Rajc.

Skip to content