Utrka CRO Race tradicionalno krenula iz Osijeka

Objavljeno: 27.09.2022

Već tradicionalno, međunarodna biciklistička utrka CRO Race krenula je iz Osijeka. Na put kroz Hrvatsku natjecatelje su u utorak, ispred osječke konkatedrale, prema prvome cilju, uz brojne građane ispratili zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić.

– Grad Osijek je najzeleniji grad u Hrvatskoj premrežen desecima kilometara biciklističkih staza – naglasio je zamjenik Vulin, poželjevši start utrke iz Osijeka i u godinama koje slijede.

– Osijek je grad sporta, a upravo zahvaljujući manifestacijama poput ove bilježimo i pozitivne turističke rezultate te smo čak premašili brojke iz rekordne 2019. godine. Uvjereni smo kako ćemo s pozitivnim rezultatima nastaviti i do kraja godine – rekao je Vulin.

Josip Miletić istaknuo je važnost ovako velike međunarodne utrke.

– Izuzetno smo ponosni što i ovogodišnji, sedmi po redu CRO Race starta upravo iz Osijeka i Osječko-baranjske županije, zahvaljujući čemu će gledatelji iz gotovo 200 zemalja svijeta dobiti sliku prekrasnih prizora ne samo naše županije, već i čitave Hrvatske – rekao je Miletić.

– Natjecatelji su raspoređeni u 20 ekipa, a ove godine imamo najjača imena na startnoj listi te čak dva pobjednika Tour de France-a, ali i nekoliko drugih slavljenika u važnim međunarodnim utrkama. Našim gledateljima predstavit će se i šest domaćih natjecatelja- Lorenzo Marenzi, Filip Kvasina, Antonio Barać, Carlo Jurišević, Viktor Potočki te Fran Miholjević – kazao je direktor CRO Racea Viktor Miholjević

Sedmo izdanje CRO Racea održava se od 27. rujna do 2. listopada te je u Hrvatsku dovelo 20 svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih je šest iz kategorije natjecanja World Teams.

Biciklisti će u šest dana prijeći više od 1000 kilometara vozeći lokalnim, županijskim i državnim cestama te će, uz izravan prijenos na Eurosportu, i ove godine kadrovi prirodnih i kulturnih ljepota Hrvatske obići sve kontinente putem prijenosa uživo u 130 zemalja.

Vozi se sljedećim etapama: 1. Osijek – Ludbreg (223,5 km), 2. Otočac – Zadar (163 km), 3. Sinj – Primošten (157 km), 4. Biograd na Moru – Crikvenica (219 km), 5. Opatija – Rabac/Labin (154 km) i 6. Sveta Nedelja – Zagreb (158 km). Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika kao i prošle godine bit će kod Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu.

I ove se godine održava utrka za najmlađe sportaše – treći po redu Kids CRO Race. Na raznim lokacijama diljem Hrvatske djeca će moći iskušati svoje biciklističke vještine i natjecati se na virtualnim trenažerima.

Na prometnicama kojima se kreće utrka na snazi će biti privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

Skip to content