Uspjeh mladih košarkaša KK Vrijednosnica Osijek

Objavljeno: 13.07.2017

Mladi košarkaši KK Vrijednosnica Osijek osvojili su srebrnu medalju na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske za godište 2005.

Ovo je do sada najveći uspjeh mlađih dobnih kategorija osječke košarke koji su proglašeni i najvećim iznenađenjem Prvenstva države. U četiri su dana odigrali 7 utakmica, a 6 suparnika su pobijedili i time se plasirali u finale, gdje su izgubili od KK Cedevite.
Ovaj izuzetan rezultat ostvarili su igrači Tin Grujić ( kapetan i deveti strijelac prvenstva ), Leon Pšihistal, Jakov Matuzović, Gabrijel Flanjak ( prva petorka prvenstva ), Filip Milošević Pavičić, Luka Ćurak, Ivano Polanjčec, Ernest Tomić, Luka Ilić, Luka Varga, Dino Škorjanc, Matrej Vila, Filip Stojčić i Matej Ilić, pod vodstvom trenera Nedjeljka Matića i Dubravka Blaževića. Gradonačelnik je ovaj uspjeh nagradio s 10.000,00 kuna kao poticaj daljnjem uspješnom radu osječkih košarkaških nada.

KK Vrijednosnice Osijek djeluju u Osijeku od 01.kolovoza 2014. i u svojoj trećoj natjecateljskoj sezoni u Osijeku Klub je osvajanjem 7. mjesta u A1 ligi postigao i svoj najbolji rezultat do sada, što je potvrdilo opravdanost projekta preseljenja u Osijek.
Osim osigurane kvalitetne infrastrukture za sve dobne skupine kluba, plaćenih prijevoza za mlađe dobne skupine, zdravstvenih pregleda, plaćenog stručnog rada za dva trenera, Klubu kao nositelju kvalitete u košarci, pripadaju i sredstva za redovnu djelatnost koja na godišnjoj razini iznose 303.628,00 kn.

Jasenka Mađarević

Skip to content