Uskrsnice za umirovljenike i socijalno ugrožene osobe grada Osijeka-INFORMACIJA

Objavljeno: 20.03.2020

– Produljuje se rok za prijavu u evidenciju umirovljenika Grada Osijeka za isplatu Uskrsnice za korisnike inozemne mirovine, korisnike mirovina koji su u radnom odnosu te korisnike mirovina koji iz objektivnog razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Rok se umjesto 30. travnja 2020. produljuje na 1. listopada 2020.

– Do blagdana Uskrsa isplatit će se, zahvaljujući Hrvatskoj Pošti d.d., na kućne adrese Uskrsnice za 7343 korisnika starosnih, prijevremenih starosnih mirovina i obiteljskih mirovina i korisnicima invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a nisu u radnom odnosu na temelju ispisa korisnika mirovine s iznosom do 2.200,00 kuna koji je Gradu Osijeku dostavljen od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Središnje službe Zagreb.

– Korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja Uskrsnica će se isplatiti putem poštanske usluge na adresu stanovanja, a ne putem poklon kartica Zagrebačke banke d.d. kako je to bilo uobičajeno svake godine.

– Korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja Grada Osijeka omogućit će se na prikladan način predaja mjesečnih režijskih troškova, ali niti kasnije donošenje računa neće utjecati na njihovo pravo jer će Grad Osijek zajedno s pružateljima usluga poduzeti sve aktivnosti za produljenje roka za plaćanje mjesečnih naknada bez plaćanja zateznih kamata ili pokretanja ovrha za neplaćene obveze za razdoblje za koje je proglašena pandemija zbog koronavirusa.

Vrijeme je da pokažemo koliko smo solidarni i empatični u teškim situacijama, a svaka, i najmanja pomoć, uvijek je dobro došla. Stoga, osvrnimo se oko sebe i razmislite o onima koji se ne mogu u ovim vremenima pobrinuti sami za sebe. Napominjemo da se Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek posebno organizirao oko pomoći starijima i nemoćnima, otvorena je telefonska linija na kojoj se možete informirati o mogućnostima pomoći u nabavci i dostavi osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština te lijekova za rizične skupine građana.

Skip to content