Uskoro počinje Svjetski kup u gimnastici

Objavljeno: 11.05.2017

Deveto izdanje Svjetskog kupa u gimnastici – Grand Prix Osijek Žito Challenge Cup najavljeno je predstavljeno na danas održanoj konferenciji za medije u Lobby baru Hotela Osijek.

O ovogodišnjem natjecanju najboljih svjetskih gimnastičara i programu koji će ga pratiti govorili su gradonačelnik Ivan Vrkić, župan Vladimir Šišljagić, potpredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza i sportski direktor Svjetskog kupa u Osijeku te Tajana Rogulja, voditeljica odnosa s javnošću Žito grupe, glavnog sponzora događaja.

Gimnastički spektakl u gradu na Dravi održat će se 20. i 21. svibnja u dvorani Gradski vrt s početkom u 17.00 sati. Osijek je kao domaćin prvi put ugostio Svjetski kup 2009. godine, a od tada je u Osijeku nastupilo mnoštvo gimnastičara i gimnastičarki iz brojnih zemalja svijeta koji se uvijek rado vraćaju s riječima hvale o našem gradu i gostoprimstvu. Koliko je Osijek priznat kao omiljeni grad svjetskih gimnastičara pokazuje broj prijava pa će tako svoje predstavnike u Gradskom vrtu imati do sada najveći broj zemalja – čak 31, među kojima je niz najvećih svjetskih gimnastičkih zvijezda, na čelu s najtrofejnijim svih vremena na konju s hvataljkama, Krisztianom Berkijem.

Za hrvatsku reprezentaciju na konju s hvataljkama naš Osječanin Robert Seligman, na preči bivši europski prvak Marijo Možnik, njegov nasljednik Tin Srbić te njihov klupski kolega iz Zagreba Leonardo Kušan, koji će se također okušati na konju s hvataljkama. U ženskom dijelu velika su očekivanja od Splićanke Ane Đerek, posebice na parteru i gredi, zatim od Tijane Tkalčec, koja je ranije osvajala medalje u Osijeku te Eme Kajić i Ane Poščić- najavio je Vladimir Mađarević.

Najvećom špagom na svijetu kao pripremom za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda, osječki će gimnastičari zajedno s drugim osječkim sportašima i plesačima 13. svibnja na Pješačkom mostu povezati lijevu i desnu obalu Drave, odnosno simbolično Slavoniju i Baranju. Tijekom natjecanja bit će organizirane i igraonice za najmlađe Osječane, gimnastički kutak, a jedan od sponzora Ford izložit će svoje automobile, a uključit će se i NK Osijek sa svojim bijelo-plavim kornerom.

Skip to content