Uskoro počinje Festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOS

Objavljeno: 07.12.2016

U Sobi vijećnika Gradske uprave održana je konferencija za novinare na kojoj je zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham zajedno s organizatorom Vinkom Ručevićem i gostima najavio predstojeći 3. međunarodni Festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOS.

Nakon uvodnih riječi Borisa Ocića, glavni organizator Vinko Ručević (Vinoteka Vinita) poručio je kako se festival održavai 9. i 10. prosinca i to na lokaciji Esseker centra u samom središtu grada. Uz najavu sudjelovanja svih najvažnijih vinara iz RH te susjednih zemalja, posjetiteljima će biti ponuđene i prigodne delicije. Također, bii će održavane i tematske radionice, koje su već dobrim dijelom i popunjene. Predstavljena je i Festivalska vinoteka, uz koju će posjetitelji moći bolje upoznati vinare i ostale sudionike.

Grad Osijek se i ove godine uključio u priču, a u ime Grada zamjenik gradonačelnika Vladmir Ham rekao je kako je WineOs i ove godine dio programa obilježavanja Dana grada, što je pokazatelj kako je Gradu iznimno stalo do ovog festivala te da je i dalje spreman sudjelovati i ulagati u njega u svojstvu suorganizatora.

“Osobno znam da su moji prijatelji i kolege koji imaju poslovnih obveza u Osijeku tempirali svoje obveze na datum WineOs-a kako bi spojili ugodno s korisnim i to je jedna važna stvar koju mi kao lokalna zajednica moramo prepoznati.” – istaknuo je zamjenik gradonačelnika. Pozvao je sve sugrađane da se u petak i subotu pridruže ovoj svečanosti “ugodnog življenja”, a svim gostima Osijeka poručio da provjere zašto se polako i sigurno pretvaramo i u vinsku metropolu.

Ivan Grgić, u ime kreativne agencije Adverta zahvalio je Vinariji Vinita, kao i ostatku organizacijskog odbora na prepoznavanju njihove agencije kao poslovnog partner, te na ukazanoj prilici da se uključe u organizaciju događaja. Napomenuo je kako je ovo događaj koji je zamišljen kao poveznica svih ljubitelja vina, a kao njegov nastavak bit će organizirani afterpartyji u petak i subotu. U petak će nastupiti DJ Kema s provjerenom kombinacijom svjetski poznatih hitova u funk i punk aranžmanima, dok će u subotu, nakon nastupa osječkog benda Suzzete, pozornicu preuzeti DJ Flegma.

Za kraj, Pero Grgić iz Udruge Graševina Croatica izrazio je želju da grad Osijek postane vinska metropola, vođeno činjenicom da se unutar Županije nalaze najveći proizvođači vina u RH. Smatra kako su promocije i manifestacije ove vrste iznimno dobrodošle vinarima kako bi što bolje prezentirali stalni napredak u svom radu.

Bitno je napomenuti kako je WineOs najveći takav festival između Zagreba i Beograda, a ove godine svoje proizvode predstavit će i na kušanje ponuditi 60-ak izlagača. Zbog manjka prostora u Muzeju prethodnih godina, ove godine se manifestacija održava u Esseker centru, a posjetitelji će moći koristiti ulaz iz Šamačke ulice, kao i onaj iz Ribarske, u vremenu od 14-21 sat.

Cijena ulaznice je 50 kuna, a u cijenu je uračunata i festivalska čaša koja otvara vrata svih štandova.

Skip to content