Uskoro otvorenje Gospodarskog centra i Proljetnog sajma

Objavljeno: 18.04.2023

Ovogodišnji Proljetni sajam u Osijeku započet će 21. travnja i trajati sve do 23. travnja, a održat će se u  novom, modernom prostoru – Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. Bogat program sajma predstavili su danas na konferenciji za novinare zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin sa suradnicima.

– Nakon desetljeća sajmovanja na neadekvatnom prostoru Pampasa, kako je župan Anušić i najavio na prošlom, jesenskom sajmu, sada je za sve gospodarske aktivnosti na području Osijeka i Osječko-baranjske županije konačno izgrađen moderan i funkcionalan prostor, primjeren različitim poduzetničkim aktivnostima. Novi će Gospodarski centar OBŽ imati multifunkcionalnu ulogu te će osim sajmovanja služiti za održavanje manjih ili većih kongresa, konferencija, seminara i niza drugih aktivnosti usmjerenih jačanju gospodarske aktivnosti na istoku Hrvatske – rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i podsjetio kako je riječ o investiciji vrijednoj oko 9,5 milijuna eura.

– Grad Osijek i Osječko-baranjska županija imaju izuzetno dobru suradnju u realizaciji niza projekata, pa tako i u izgradnji Gospodarskog centra OBŽ. Zahvaljujem županu Ivanu Anušiću na inicijativi, jer je riječ ne samo o sajamskom prostoru koji je bio nužan gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i cijelom istoku Hrvatske, već i multifunkcionalnom centru izuzetne dodane vrijednosti – istaknuo je zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović naglasila je kako Proljetni sajam uz izložbeno-prodajne sadržaje donosi i niz dodatnih programa.

– Središnje mjesto bit će pozornica na kojoj će se organizirati niz različitih događanja. Već prvog dana predviđeni su zabavni sadržaji i glazbeni nastupi više izvođača, istovremeno u dvoranama će biti stručna predavanja koje organiziraju sponzori sajma, a poseban dio sajma rezerviran je za predstavljanje gospodarskih i ostalih komora. U subotu je na centralnoj pozornici predviđen program koji organizira Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek s ciljem promocije lokalnih proizvoda kao turističkih aduta županije. Poslijepodne će se predstaviti frizeri i kozmetičari nudeći posjetiteljima svoje usluge – kazala je pročelnica Katavić Milardović.

Direktorica tvrtke Osječki sajam Vesna Grbeša dodala je kako Proljetni sajam traje od 21. do 23. travnja, a za posjetitelje će biti otvoren u petak od 13.00 sati. Ponuda i programi Sajma su različiti, s tim da je naglasak na poljoprivredi, prehrani i obrtništva, ali i stanovanju, autoindustriji, uređenju okućnica i vrtova.

– Za ovogodišnju sajamsku priredbu interes su iskazale brojne tvrtke, obrti, OPG-ovi i ostali gospodarski subjekti, pa će se na najsuvremenijem izložbenom i sajamskom prostoru u regiji predstaviti 170 izlagača iz zemlje i inozemstva, i to na više od 2.500 m2 zatvorenog i 8.000 m2 otvorenog izložbenog prostora – rekla je Grbeša.

Ulaz na Sajam i parkiranje su besplatni, a za posjetitelje će biti osiguran besplatni prijevoz autobusom koji će prometovati na relaciji Gajev trg – Gospodarski centar.

 

Skip to content