Uručeni hvalevrijedni ugovori iz Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“

Objavljeno: 23.06.2021

Danas, 23. lipnja, u hotelu Osijek održano je svečano potpisivanje i uručivanje ugovora iz Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“ sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se odvija u sklopu operativnog programa učinkovitih ljudskih potencijala za područje zapošljavanja i socijalnog uključivanja ispred nadležnog tijela Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Na svečanom uručivanju sudjelovao je Ivan Radić, gradonačelnik Grada Osijeka, Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ciljana skupina Poziva su nezaposlene žene s najviše završenom srednjom školom, koje kontinuirano nailaze na niz poteškoća na tržištu rada, kao i starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju.

– Grad Osijek je socijalno uključiv grad koji izdvaja pozamašna sredstva za socijalno ugrožene osobe pružajući im socijalnu zaštitu, a tako će nastaviti i u budućnosti. Činjenica da je ovo drugi puta kako se projekt odvija, govori u prilog tome da je projekt dobro osmišljen i da ga Ministarstvo na čelu s ministrom izuzetno dobro provodi. Pri tome omogućavajući pristup tržištu rada najranjivijim skupinama kroz brigu o onima kojima je to najpotrebnije – istaknuo je, gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić i pokazao veliko zadovoljstvo provedbom ovog hvalevrijednog projekta.

Primarni cilj Poziva je omogućiti zapošljavanja ženama na tržištu rada s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke. S druge strane specifični ciljevi vidljivi su kroz osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

-Upravo su to najveće vrijednosti projekta i svojevrsna dobitna kombinacija. Grad Osijek će i dalje nastaviti sudjelovati u tome projektu kao partner, a ja čestitam svim dobitnicima ugovora kao i onima koji su ga uspješno proveli- zaključio je Radić.

Ugovori su se dodijelili sljedećim korisnicima:

 1. Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. Brigade – Pukovnije Nova Gradiška, projekt „Zaželi – 10 za 60”
 2. Općina Vladislavci, projekt „Život kakav želim, zaželim Vladislavci”
 3. Dobrovoljno vatrogasno društvo Garčin, projekt „Život kakav želim, zaželim Garčin”
 4. Općina Špišić Bukovica, projekt „Složne ruke pomoći”
 5. Udruga umirovljenika Hrvatske općine Pitomača, projekt „PSS – Pomoć za sretniju starost”
 6. Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava, projekt „SMS – sve možeš sam“, projekt „Solidarni za žene!”
 7. Kulturno-umjetnički centar Virovitica, „Zaželi u VPŽ!”
 8. Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje, projekt „One to mogu”
 9. Udruga za zaštitu životinja „Laki“, projekt „Zaželi posao”
 10. Udruga žena Vukovar, projekt „Zaželi za Vukovar II”
 11. Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, projekt „Za život kakav zaslužuju 2”
 12. Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije, projekt „Niste sami – faza II”
 13. Općina Viškovci, projekt „Žene rade i pomažu”
 14. Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Našice, projekt „Zaželi i ostvari – faza 2”
 15. Općina Rešetari, projekt „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno II”
 16. Općina Gundinci, projekt „Zaželi još bolje!”
 17. Općina Draž, projekt „Zaželi faza II u Općini Draž i Općini Darda”
 18. Općina Čačinci, „Zaželi bolji život u općini Čačinci II”

Ukupna vrijednost Poziva na dostavu projektnih prijedloga: 736.000.000,00 HRK. Iznos bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu: najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava može iznositi 500.000,00 HRK, a najviši iznos zatraženih bespovratnih sredstava može iznositi 5.000.000,00 HRK.  (100% sufinanciranje kroz ESF)

Skip to content