Uručene tradicijske drvene igračke Dječjem vrtiću Mak Osijek

Objavljeno: 02.06.2022

U sklopu odgojno-obrazovnog projekta Etnografskog muzeja iz Zagreba i Radija Kaj – Dajmo djeci korijene i krila, zamjenica gradonačelnika Osijeka, Jasenka Crnković sudjelovala je u uručenju tradicijskih drvenih igračaka Dječjem vrtiću Mak u Osijeku. Projekt se provodi uz potporu Ministarstva kulture i medija, a najmlađi su dobili na poklon tradicijske drvene igračke koje je zaštitio UNESCO. Dječji vrtić Osijek je 122 po redu vrtić kojega posjećuje projekt Dajmo djeci korijene i krila.

Igračke su ravnateljici Dječjeg vrtića Osijek Ani Mihaljević uručile zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković, autorica projekta Dajmo djeci korijene i krila Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja u Zagrebu, Dragutin Gradečak, direktor Radija Kaj i glumica Vlasta Ramljak, prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Najmlađi su pripremili kratki program dobrodošlice, a zamjenica Crnković se zahvalila na igračkama svim sudionicima prekrasnog projekta Etnografskog muzeja iz Zagreba i Radiju Kaj. Naglasila je da s ovim projektom učimo djecu o našoj kulturnoj baštini, tradicijskim igračkama, a isto ih tako ekološki osvještavamo posebice stoga što se projektom ukazuje na važnost proizvodnje drvenih igračaka, ali i drugih proizvoda od drva, promovira ekološku proizvodnju, koja obuhvaća ekološke materijale, od drva, preko veznih materijala, do boje.

Skip to content