Upriličena svečana proslava 180 godina postojanja Matice hrvatske

Objavljeno: 14.12.2022

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković nazočila je proslavi 180 godina postojanja Matice Hrvatske u Svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku

Zamjenica Crnković pozdravila sve nazočne u ime osječkog gradonačelnika Radića i u svoje osobno ime te čestitala Središnjici Matice hrvatske, Ogranku Matice hrvatske u Osijeku i Filozofskom fakultetu u Osijeku na organizaciji ove hvale i spomena vrijedne svečane proslave 180 godina postojanja Matice hrvatske.

Crnković dodaje da Matica hrvatske nedvojbeno promiče nacionalni i kulturni identitet u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak. Matica hrvatska kao najstarija hrvatska kulturna ustanova jedan je od najvećih i najvažnijih nakladnika knjiga i časopisa u Hrvatskoj.

U rođendanskom duhu održana je projekcija dokumentarnog filma 180 godina Matice hrvatske te predavanje Matica hrvatska danas Mire Gavrana, predsjednika Matice hrvatske i Ivana Trojana, predsjednika Ogranka Matice hrvatske Osijek.

Skip to content