Ulaganja Hrvatskih voda u projekte na području Grada i OBŽ

Objavljeno: 23.04.2018

Radi se o čak 44 vrlo zahtjevna i sveobuhvatna projekta koji će posljedično znatno unaprijediti kvalitetu života stanovnika na području cijele regije. Čak 2,3 milijarde kuna uložit će Hrvatske vode u razdoblju 2018.-2022.

Među njima je i projekt osječke šetnice koja će se protezati uzduž cijele desne obale Drave i tako ostvariti višegodišnju želju Osječana za spajanjem Donjeg i Gornjeg grada uz rijeku.
Predstavnici “Hrvatskih voda” i osječkog “Vodovoda” potpisali su i ugovor o sufinanciranju obnove vodovodne i gradske kanalizacijske mreže vrijedan šest milijuna kuna, od kojih 4,8 milijuna kuna osiguravaju “Hrvatske vode”. Stare vodoopskrbne i odvodne instalacije na području Trpimirove i Drinske ulice u Osijeku starije od 60 godina zamijenit će se novima, prije no što započne izgradnja cestovnog kružnog toka na toj lokaciji- istaknuo je gradonačelnik Vrkić.
S konferencije za novinare poslana je i poruka kako zajedničkim naporima treba promovirati proizvodnju i plasman zdrave hrane. Hrvatske vode će osigurati resurse, a uz Dravu i Dunav, nema nikakve zapreke za osiguranje dovoljne količine vode za razvoj navodnjavanja”, poručio je Đuroković. S ovim se složio i župan Anušić dodavši kako će sustavi navodnjavanja omogućiti razvoj intenzivne poljoprivredne proizvodnje u Slavoniji.

Skip to content