Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku proslavila 66. rođendan

Objavljeno: 09.03.2022

Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku danas je prigodnim programom obilježila 66 godina svog postojanja. Velikoj obljetnici nazočili su zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić.

Zamjenica gradonačelnika u svom je prigodnom obraćanju naglasila da je strukovno obrazovanje izuzetno važno u stvaranju kvalificirane radne snage koja raspolaže znanjem i vještinama, a koje su neophodne na današnjem tržištu rada, posebice u turizmu koji je neizostavna karika u gospodarskom napretku našeg grada, županije ali i šire regije.
-Ovom prilikom želim čestitati 66. obljetnicu postojanja i prenošenja strukovnog znanja. Izrazito smo ponosni na sveukupni trud i rad, posebno u razvoju kompetentnosti, praktičnog rada i strukovnog znanja jer su ugostiteljstvo i turizam u Osijeku zaista podigli na višu razinu – napomenula je Crnković.

-Uistinu je pregršt toga s čim se možemo pohvaliti. Prije svega s velikim projektima koji su vezani za centar kompetencije a u vrijednosti od 96 milijuna kuna što je izuzetno velika stvar jer će se s tim europskim sredstvima opremiti škola da bi kasnije mogli dobivati kvalitetan kadar na tržištu rada, i to upravo onaj kadar koji je nama potreban – izjavio je Miletić.

Ravnatelj Andrej Kristek naglasio je da nakon dvije pandemijske godine imaju priliku obilježiti dan škole. Iako nije okrugla obljetnica, izrazito je značajna jer su u protekle dvije godine i nastavnici i učenici bili zakinuti za zajednička druženja.

Uz pomoć učenika, nastavnika, donatora i 106. gardijske brigade otkrivena je i spomen ploča preminulom strukovnom učitelju Zlatku Dundoviću.

Skip to content