Ugostiteljska škola dobila praktikum za dodatno usavršavanje svojih učenika

Objavljeno: 08.10.2021

U prostorijama Ugostiteljsko turističke škole Osijek otvoren je moderan praktikum kuharstva i slastičarstva za nastavu i izobrazbu njihovih učenika u sklopu 24 milijuna kuna vrijednog projekta VIRTUS financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovaj projekt je predstavio ravnatelj Škole Andrej Kristek, a tome su nazočili, između ostalih predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković i zamjenik župana Josip Miletić. U sklopu predstavljanja prezentirana je i izložba “Zlatno doba osječkog ugostiteljstva” uz popratni film.

„Ovakvi centri izvornosti uvelike podižu kompetencije u strukovnom obrazovanju, osobito u sektoru turizma i ugostiteljstva što je presudno za podizanje razine turizma naše cjelokupne regije, a također potiče popularizaciju strukovnih zanimanja. Također, bez prakse i dodatnog obrazovanja ne možemo ići naprijed“, naglasila je Crnković.

„Ovo je izuzetno važan projekt i za razvoj turizma na našem području jer uz ovakve centre možemo ostvariti značajan uspjeh, a ujedno je i pokazatelj odlične suradnje lokalne, regionalne i nacionalne razine uz kvalitetno korištenje europskih sredstava“, rekao je Miletić.

Ravnatelj Kristek je naglasio da su regionalni centri kompetentnosti mjesta izvrsnosti, u ovom slučaju u sektoru turizma i ugostiteljstva, za učenje temeljeno na radu sa svim potrebnim prostorno-materijalnim uvjetima.

Uz prostore škole u potpunosti će se obnoviti dom škole i prenamijeniti u Akademis – dom i hostel, a obnova i dogradnja prostora predviđa se i kod projektnog partnera Srednje strukovne škole Vinkovci.

Inače, Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku jedna je od 25 strukovnih škola u Hrvatskoj imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti i to u sektoru turizma i ugostiteljstva. Regionalni centri kompetentnosti su zamišljeni kao mjesta strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i to radi što bolje prilagodbe učenika potrebama gospodarstva i tržištu rada.

Skip to content