Udruga „Upravitelj“ obilježila 20 godina postojanja u osječkom HNK

Objavljeno: 18.10.2019

Jubilej Udruge „Upravitelj“ obilježen je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, gradu gdje je prije 20 godina ova udruga i osnovana. Na početku svečanog obilježavanja ove okrugle obljetnice zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, pozdravila je u svoje osobno i uime gradonačelnika Ivana Vrkića, nazočne upravitelje i njihove goste iz Slovenije i Srbije.

-Izražavam posebno zadovoljstvo što je Udruga „Upravitelj“ osnovana upravo u našem gradu prije dva desetljeća. Danas ova udruga pravnih i fizičkih osoba registriranih za upravljanje nekretninama, okuplja upravitelje iz cijele Republike Hrvatske. Upravljate s više od 30 milijuna m2, ili s gotovo 90% cjelokupnog fonda kolektivnog stanovanja koji je predmet upravljanja i rada upravitelja. – rekla je Žana Gamoš ističući važnost ove udruge i izrazila uvjerenje da će se obilježavanje i budućih jubileja odvijati u gradu otkud je i krenula ova uspješna priča.

Udruga „Upravitelj“ pruža stalnu stručnu pomoć svojim članovima i svakoga proljeća održava Savjetovanje upravitelja nekretninama – u različitim mjestima na Jadranu, gdje se tradicionalno okupljaju upravitelji, predavači i sponzorske tvrtke. Jesenska okupljanja u pravilu održavaju u kontinentalnoj Hrvatskoj. Upraviteljska djelatnost zauzima sve značajniju ulogu u velikim urbanim i u manjim sredinama pa opseg rada i angažman upravitelja, danomice postaje sve veći. Sredstva iz EU fondova osiguravaju dodatne vrijednosti, prilike i mogućnosti, ali i iziskuju sve veće zalaganje i visoku razinu znanja upravitelja.

Direktor Zavoda za stanovanje Osijek Bojan Bodražić, ujedno i predsjednik Udruge „Upravitelj“ – istaknuo je da ova udruga tijekom cijele godine intenzivno prati sve što se zbiva u području upravljanja višestambenim zgradama, surađuje sa svim relevantnim institucijama i stručnjacima, nastoji upraviteljima osigurati informacije iz prve ruke te omogućiti neposrednu razmjenu iskustva i primjera dobre prakse.

Mladen Ilijević, voditelj tima za energetsku obnovu višestambenih zgrada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, najavio je da će Fond do kraja godine raspisati novi natječaj.

-Često se uspoređujemo sa stranim iskustvima, uglavnom gledajući na sebe kao na inferiorne i ponekad za to možda ima argumenata, ali što se ovoga posla tiče – stvarno dobro stojimo. Počnimo se ozbiljno pripremati. Novi natječaj, novi poziv bit će prije kraja godine. Radna skupina još radi i izgledno je 60 postotno sufinanciranje uz iste tehničke uvjete. – rekao je Ilijević i dobio buran, spontani pljesak nazočnih upravitelja.

Skip to content