“Učini mali korak velikim”

Objavljeno: 02.10.2017

Nakon Zagreba, Zadra i Splita, slikovnice s dječjim sudbinama i željama predstavljene su ovoga vikenda na središnjem osječkom trgu u organizaciji Zaklade Hrvatska za djecu. Svaka od 1.000 želja tijekom ove akcije bit će ostvarena.
Ispunjavanju dječjih želja pridružili su se i gradonačelnik Ivan Vrkić te župan Ivan Anušić izabravši prve dvije slikovnice te pozivajući i druge građane, ustanove i institucije da se pridruže ovoj akciji i djeci bez primjerene roditeljske skrbi život učine ljepšim i radosnijim.

“Prisjetio bih se jedne poslovice koja kaže da su djeca ogledalo roditelja. No, što je s onom djecom koja nemaju adekvatnu roditeljsku skrb? Čije su oni ogledalo? Oni su ogledalo društva, ogledalo svih nas čija je dužnost senzibilizirati javnost na probleme s kojima se suočavaju naši najmlađi. Upravo zato Grad Osijek ustraje u namjeri da osvijesti svoje sugrađane o različitim socijalnim, zdravstvenim, odgojnim i obrazovnim potrebama djece. Naša je dužnost da ispunimo svaku od tisuću dječjih želja koje krase ove slikovnice te da ispunjavanjem istih osiguramo sretno djetinjstvo i vratimo osmjehe na dječja lica. Ovaj gorući problem mora biti prioritet djelovanja kako Grada Osijeka tako i svih humanitarnih udruga i ustanova. Želim izraziti zahvalnost na uručenoj slikovnici „Učini mali korak velikim“ i podržavam svaki poduhvat koji će doprinijeti kvalitetnijoj skrbi za one najmlađe.” – poručuje gradonačelnik.

Skip to content