U završnici 2018. čak 45 potpora osječkim poduzetnicima

Objavljeno: 28.12.2018

Ovo je ujedno i daleko najbrojnija skupina, jer je odobreno čak 45 potpora (za 42 poduzetnika), a kako bi svi prijavljeni koji su zadovoljili uvjete uistinu i dobili potpore, osigurano je dodatnih 240.000,00 kuna, što uz već postojeća sredstva, čini iznos od ukupno 2.386.691,88 kn za ovu godinu.
Ukupno 179 potpora tijekom 2018. primio je 171 poduzetnik, budući da je moguće prijaviti se na više mjera istovremeno. Radi se o bespovratnim sredstvima kroz 7 mjera kojima Grad želi ojačati konkurentnost nastupa osječkih mikro, malih i srednjih poduzetnika (trgovačkih društava, obrta i zadruga) na tržištu te podići razinu njihovih poduzetničkih znanja i vještina.
Za iduću godinu priprema se još šira lepeza mjera, koja će obuhvatiti i one koji se do sada nisu pronašli u postojećih 7 mjera, a javni poziv prilagođavamo krajnjim korisnicima osluškujući njihove potrebe i želje – poručio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Tako će sljedeći natječaj, za razliku od ovoga koji je bio usmjeren više proizvodnim djelatnostima, ponuditi više mogućnosti primjerice poduzetnicima koji dolaze iz IT sektora i nekih drugih uslužnih djelatnosti. – najavio je zamjenik gradonačelnika.

Skip to content