U tijeku izrada jedinstvenog edukativnog murala na pročelju OŠ Frana Krste Frankopana u Osijeku

Objavljeno: 20.06.2023

U Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana u Osijeku u tijeku je oslikavanje pročelja zajedničkim muralom troje osječkih umjetnika; Nataše Takač, Stelle Perice i Filipa Malovčaka.

Riječ je o projektu pod nazivom ,,Mjesta kreativnog pogleda” kojemu je cilj oplemeniti prostor i prenamijeniti pročelje u metodičko-didaktičko sredstvo koje bi ujedno služilo kao “udžbenik na otvorenom” u radu s djecom osnovnoškolskog uzrasta.

Prema riječima ravnatelja škole Antuna Ptičara projekt je jedinstven na ovim područjima i šire jer, osim umjetničke, sadrži i edukativnu vrijednost.

– Odlučili smo se za izradu murala koji će istaknuti našu školu po nečemu drugačijem, a ujedno će koristiti i kao edukativno sredstvo za učenike nižih razreda, i to na temu ekologije. Mural se izrađuje u suradnji s osječkim umjetnicima, odnosno u suradnji Udruge za kreativni razvoj Osijek i OŠ Frana Krste Frankopana – ističe ravnatelj Ptičar.

Petodnevno oslikavanje započelo je 19. lipnja, a mural će široj javnosti biti predstavljen po završetku, u petak 23. lipnja.

Projekt podržava i financira Grad Osijek, koji je u posljednje dvije godine za održavanje, hitne intervencije i druge financijske potpore u OŠ Frana Krste Frankopana uložio 33.245,08 eura. Financijsku potporu projektu pružila je i Osječko-baranjska županija.

Skip to content