U ponedjeljak navečer nastavljaju se tretmani suzbijanja komaraca na području Grada Osijeka

Objavljeno: 13.06.2021

Zbog svakodnevnog ulaska komaraca s netretiranih područja, a s ciljem održavanja njihove brojnosti u minimalnim granicama u takvim okolnostima, gradonačelnik Ivan Radić donio je odluku da se nastavi sa sustavnim tretmanima na području Grada Osijeka.

– Svjesni smo situacije na terenu i nastavljamo tražiti učinkovita rješenja. Ovi tretmani su vatrogasne mjere jer smo i problem i pristup rješenju naslijedili. Već sada pripremamo strategiju za sljedeću godinu kako nam se najezde više ne bi događale. Razumijem svoje sugrađane, pratim stanje, tražim rješenja i nema odustajanja – rekao je gradonačelnik Radić, dodavši da je situacija u Osijeku lakša nego u susjednim gradovima i općinama, te da su problematični rubni dijelovi grada.

Novi tretmani suzbijanja komaraca sa zemlje provest će se u ponedjeljak 14. lipnja 2021. od 19 do 22 sata na području Retfale, Josipovca, Višnjevca, Tenje i Cvjetnoga naselja. Tretmani se provode temeljem preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, a riječ je o površini od 2318 hektara.

Pozivamo sugrađane da prilikom provođenja tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu, te pčelare da zatvore svoje košnice.

Grad Osijek u posljednja je dva tjedna proveo kombinirane tretmane suzbijanja komaraca na površini od 12 965 hektara te utrošio 1.373.467,25 kuna. Međutim, dugoročan efekt smanjenja brojnosti komaraca može se postići jedino organiziranim, cjelovitim i sustavnim tretmanima na području svih jedinica lokalne samouprave u Osječko-baranjskoj županiji.

Skip to content