U petak otvorenje 28. Osječkog proljetnog sajma i 22. obrtničkog sajma

Objavljeno: 01.03.2022

Na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović, zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivana Katavić Milardović i predsjednik Obrtničke komore OBŽ Darko Knežević najavljen je 28. Osječki proljetni sajam i 22. obrtnički sajam koji će se održati od 04. do 06. ožujka na sajamskom prostoru Pampas.

Sajam organizira Osječki sajam d.o.o. u suradnji s HOK OK Osječko-baranjske županije, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

-Naš cilj je vrlo jednostavan, a to je poticanje gospodarstva, povećanje vidljivosti kako Osječkog sajma kao platforme tako u konačnici i naših izlagača sa zajedničkim ciljem da izlagači u ovom našem prekrasnom gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji ostvaruju egzistenciju i svoje proizvode prodaju 365 dana u godini – izjavio je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović .

Ova manifestacija već tradicionalno privlači značajan broj izlagača iz područja poljoprivrede, opreme i uređaja u domaćinstvu i graditeljstvu, tradicijskih i autohtonih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrtničkih proizvoda uz prezentaciju gospodarskih potencijala Osječko-baranjske županije.

-Izuzetno nam je drago da nakon ove dvije pandemijske godine ponovno imamo priliku organizirati naš već jako dobro poznati proljetni sajam jer je upravo poticanje poduzetništva, poljoprivrede i prehrambene industrije okosnica povećanja konkurentnosti i razvoja našeg grada i županije. Važno je za napomenuti da Grad Osijek nastavlja poticati poduzetnike i poljoprivrednike te smo u ovogodišnjem proračunu osigurali 5,5 milijuna kuna poticaja – izjavila je zamjenica Crnković.

Pored obrtnika Obrtničke komore Osječko-baranjske županije koji pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije nastupaju na sajamskoj priredbi, na sajmu će sudjelovati i obrtnici iz Međimurske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije i Vukovarsko-srijemske županije.

-Osječko-baranjska županija itekako je svjesna važnosti sajmovanja jer izravni kontakt između proizvođača i kupaca ne može zamijeniti nikakva druga komunikacija. Ovaj je sajam ponovno dokazao da imamo veliki interes jer su svi kapaciteti popunjeni, a nadamo se da će izgradnja novog Gospodarskog centra čiji je završetak planiran krajem ove godine pokazati da Osijek i Osječko-baranjska županija imaju velikih potencijala te da ćemo moći ne samo našim stanovnicima već i regiji i susjednim zemljama pokazati da je sajmovanje nešto što ima velikog potencijala i za razvoj gospodarstva, poljoprivrede i obrtništva – izjavila je pročelnica Katavić Milardović.

Svečano otvorenje sajma održat će se u petak, 04. ožujka s početkom u 12:00 sati, a tijekom trodnevnog održavanja posjetitelje očekuje oko 200 izlagača u paviljonima 1 i 2 te na otvorenom prostoru. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, a radno vrijeme sajma je od 10:00 do 19:00 sati.

Skip to content