U osječkom Zoološkom vrtu završeno oporavilište za strogo zaštićene divlje životinje

Objavljeno: 26.07.2023

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković zajedno sa direktorom Unikoma Igorom Pandžićem je srijedu obišla novoizgrađeno oporavilište za strogo zaštićene divlje životinje u Zoološkom vrtu u Osijeku.

Tom prigodom istaknula je rokordne rezultate posjećenosti osječkog Zoološkoga vrta.

– U našem Zoološkom vrtu posljednjih godinu dana zaista se događaju velike promjene i vidljiv je značajan napredak u vidu realizacije i provođenja mnogih projekata. Ono što svakako možemo reći na temelju broja posjetitelja je da naš Zoološki vrt bilježi rekordne rezultate. Tako je prošla godina bila rekordna u odnosu na dotadašnju najuspješniju 2019. godinu, 83 000 posjetitelja, što je 10 000 posjetitelja više u odnosu na 2019. godinu. Već u prvih 6 mjeseci ove godine, naš Zoološki vrt bilježi 53 000 posjetitelja, što je 5 500 posjetitelja više u odnosu na prošlu godinu – rekla je Crnković.

Nadodaje kako se nudi i mnoštvo interaktivnih sadržaja sa novom ulaznicom na kojoj se nalazi i QR kod kojim posjetitelji imaju mogućnost korištenja besplatnog interneta 3 sata.

Direktor Unikoma Igor Pandžić osvrnuo se na novozavršeni projekt oporavilišta i Zoološkog vrta.

– Projekt oporavilišta za strogo zaštićene divlje životinje vrijedan je 860 000 eura. Bitno je naglasiti kako je 85% sufinancirano sredstvima iz Europske unije, a ostatak iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ovim projektom stvorili su se dodatni i bolji uvjeti za Zoološki vrt, ali i za bioraznolikost grada Osijeka, Slavonije i Baranje jer sada možemo te životinje koje su nastradale u prirodi adekvatnije oporaviti i pustiti nazad u prirodu – rekao je Pandžić.

Zaključuje kako je oporavilište sa veterinarskom ambulantom najmodernije opremljeno te kako su se kroz projekt dodatno napravile takozvane volijere za izletavanje ptica, hladnjače za hranu, vozila, kamere na svim nastambama i ranije spomenti bežični internet.

Skip to content