U osječkom HNK premijera vodvilja “Dva u jedan”

Objavljeno: 19.04.2023

Premijera vodvilja Dva u jedan bit će izvedena u petak, 21. travnja 2023. s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković, intendant HNK u Osijeku Vladimir Ham, ravnatelj Drame Miroslav Čabraja te redateljica vodvilja Dva u jedan Olja Đorđević.

Zamjenica gradonačelnika Crnković izjavila je kako je HNK u Osijeku kuća koja nas oduvijek kulturno obogaćuje i obrazuje. Otkrila je kako je već dugi niz godina naklonjena režijskim ostvarenjima Olje Đorđević te je ujedno čestitala autorskom timu i ansamblu na skorašnjoj premijeri. Poručila je i kako mnogo očekuje od intendanta Hama koji će imati potpunu podršku Grada Osijeka u naredne četiri godine.

Intendant Ham rekao je kako je odabir ovoga djela bila igra na sigurno s obzirom na publiku jer su vodvilji rado gledani i „žive dugo“ na kazališnim repertoarima. Zahvalio je redateljici koja je rukovodila procesom skoro mjesec i pol dana, ravnatelju Drame te cijelom dramskom ansamblu. Intendant Ham je izjavio kako će ova predstava biti još dugo igrana „kod kuće“, ali i na gostovanjima.

Redateljica Đorđević je izrazila zadovoljstvo trećim angažmanom u svojoj karijeri u HNK u Osijeku te se zahvalila intendantu Hamu koji, kako je rekla, ima zarazni entuzijazam i volju. Redateljica je potvrdila Čabrajinu izjavu kako je predstava fizički i glumački zahtjevna te da će joj Osijek i ova radna atmosfera jako nedostajati kada projekt završi.

Skip to content