U Osijeku svečano obilježen Dan policije

Objavljeno: 27.09.2021

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem poginulim pripadnicima PU osječko-baranjske, u ponedjeljak 27. rujna, svečano je obilježen Dan policije i blagdan svetog Mihaela, zaštitnika policije.

Još od 1992. godine ovaj blagdan tradicionalno se slavi kao dan svih hrvatskih policajaca i prigoda je to za prisjetiti se djelatnika Policijske uprave osječko – baranjske koji su dali svoje živote za slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku. Broj od 60 poginulih, 154 ranjenih policajaca te jedan nestali iz ove policijske uprave govori koliku je žrtvu podnijela hrvatska policija da bi se Slavoniju i Baranju obranilo od agresora.

U programu obilježavanja sudjelovale su obitelji poginulih, nestalih i umrlih policijskih službenika, načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece sa suradnicima; Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana; Jurica Tolj, predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge Grada Osijeka; predstavnici hrvatske vojske, pravosuđa i udruga proizišlih iz Domovinskog rata, kao i okupljeni policajci i građani.

Skip to content